Beharangozó: Panthers @ Eagles

A Carolina még mindig harcol a NFC South divízió első helyéért a 10. héten, de néhány ponton a Panthers-nek - 1-5-1 a legutóbbi hét mérkőzésen - el kell kezdeni segítenie magán.

"El kell kezdenünk a ""betakarítást", el kell kezdeni kihasználni minden lehetőséget, amink van." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Egy nagy meccs vár ránk hétfőn este, és vigyáznunk kell a dolgainkra."

A New Orleans Saints elleni Thursday Night Football-on elszenvedett vereség után a Panthers újra főműsoridőben szerepel a Philadelphia Eagles (6-2) ellen hétfőn este a Lincoln Financial Field-en (magyar idő szerint kedd hajnalban 02:30, Sport2).

"Egy jó csapat ellen fogunk játszani." mondta Rivera. "De mi elég jó csapat vagyunk ahhoz, hogy megnyerjük ezt a meccset."

A bal oldali tackle Byron Bell azt mondta: "Mindent magunk mögött kell hagynunk - az eredményeket, amiket elértünk a múltban - mindent magunk mögött kell hagynunk, és játszani a játékot. Egyszerre csak egy játék, egyszerre csak egy snap."

Itt van néhány fontos dolog, amivel a Carolina megszerezheti a szükséges győzelmet egy három mérkőzéses vereségsorozat után.

Új QB, ugyanaz az up-tempo offense: 

Mark Sanchez elöször kezd a szezonban a sérült Nick Foles helyett, de emiatt nem fog megváltozni a Philadelphia offense.

Az Eagles gyorsabban mozog a játékok között, mint bármely más csapat a bajnokságban, és ez sok stresszel jár a defense számára. A lehetőségek korlátozottak, és a hatékony kommunikáció elengedhetetlen.

"Fel kell állni, és készen kell lenni ez ellen az offense ellen." mondta a safety Thomas Decoud, aki újra kezdő, miután kihagyta a múlt heti mérkőzést egy combhajlító sérülés miatt. "Nem állhatsz meg középen beszélgetni, megpróbálni felsorakozni. Tudnod kell, hogy mit csinálsz, és hol kell lenned."

A Philadelphia offense, ami a negyedik az NFL-ben 29,3 pontot és 409,3 yardot szerezve egy meccsen, sok kihívás elé fogja állítani a Carolina-t. De Rivera azt akarja, hogy a Panthers defense a saját rendszerére összpontosítson, így felkészültebben tudjon diktálni, ahelyett hogy reagálnia kellene.

"Igazság szerint, a kérdés az, hogy hogyan végezzük a dolgunkat." mondta Rivera. "Ha önmagunkat adjuk, a saját rendszerünket játsszuk, akkor azt hiszem, van lehetőségünk arra, hogy jól játsszunk. Ha belezavarodsz abba, amit csinálnak, és elkezded olvasni a rossz dolgokat, akkor megölnek."

A Panthers labdabirtoklása: 

Figyelembe véve, hogy az Eagles milyen sokszor és milyen gyorsan futtatja a labdát, a Carolina azon képessége, hogy ellenőrizze az órát és pihentesse a védelmet, kritikus lesz.

A drive-ok életben tartása mostanában kihívás elé állítja az offense-t. De az egészséges támadófalnak és running back hadtestnek lehetővé kell tennie a Panthers számára, hogy sikereket érjen el a földön az Eagles 20. helyen álló futás védelme ellen, amely elvesztette belső linebacker-ét és megkérdőjelezhetetlen vezetőjét, DeMeco Ryans egy achilles sérülés miatt a múlt héten.

"Összpontosítani kell a sikeres korai down-okra és a harmadik-down-os arányunknak magasabbnak kell lennie." mondta az irányító Cam Newton. "Saját magunkat ássuk el, ha nem tesszük ezt mindjárt az elején. Gyorsan kell kezdenünk."

Turnover-ek: 

A turnover arány gyakran jó mutatója a csapat sikereinek. De ezt nézve nem azt látod, amit a Carolina és a Philadelphia elért ebben a szezonban.

A Panthers-nek plusz négy a mutatója, a nyolcadik helyen áll a bajnokságban. Az Eagles -10-el a 30. Még három másik csapat van, akik 0,500-nél jobban állnak és negatív a turnover arányuk.

A Philadelphia nagy játékai csökkentik ezt a hátrányt, de ha a Carolina-nak lesz labdaszerzése, szükségük lesz arra, hogy pontra váltsák ezeket - amivel eddig igencsak küzdöttek.

"Amikor a védelem nagyszerű mezőnypozícióba hoz minket, ki kell használnunk azt," mondta Newton.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu