Mérkőzés összefoglaló: Eagles 45-21 Panthers

A Panthers segítséget kapott a többi csapattól, amivel életben maradhattak az NFC South versenyében, és a segítség továbbra sem maradt el. De ez nem számít, ha a Panthers nem találja ki, hogyan segíthet saját magán.

A 45-21-es, a Philadelphia Eagles-től a Lincoln Financial Field-en hétfőn este elszenvedett vereség után a Carolina már négy egymást követő mérkőzésen szenvedett vereséget, és az utolsó öt meccsen nem tudott nyerni. A Panthers szezon csúcsot jelentő öt alkalommal adta el a labdát és beállította a franchise rekordot a kilenc kapott sack-el, míg az Eagles mindhárom csapatrésze TD-t szerzett.

"Nem játszottunk jól támadásban, védekezésben, illetve a speciális csapatban sem," mondta a linebacker Thomas Davis. "Amikor ezt teszed, akkor ez az eredménye."

A Carolina önmagán ejtett fájó sebeket mindjárt a meccs elején, beleesve egy nagy gödörbe, ami csak nagyobb lett a mérkőzés előrehaladtával.

A running back DeAngelo Williams elveszítette a labdát a második játéknál a meccsen, ami egy 39 yardos Parkey Cody mezőnygólt eredményezett.

A következő sorozat első játékánál, az irányító Cam Newton Kelvin Benjamin-nak szánt passzát a cornerback Cary Williams szerezte meg a Carolina 43 yardos vonalán.

"Nem lehet ilyet csinálni az első negyedben, és mi megtettük egy-két alkalommal az idén." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Nem fogsz meccset nyerni ilyen módon."

Öt játékkal később, az Eagles running back-je, Darren Sproles futott be érintetlenül az end zone-ba, a 8 yardos touchdown-nal 10-0 lett az állás.

"Nem várhatjuk, hogy megnyerjük a meccset, ha így kezdünk." mondta Newton.

A Carolina válaszolt egy 11 játékból álló, 80 yardos touchdown drive-al, amivel visszajött a meccsbe. A 38 yardos passz a tight end Greg Olsen-nek megalapozta a running back Jonathan Stewart 1 yardos touchdown futását.

De később, még az első negyedben a punter Brad Nortman kénytelen volt az end zone-ból punt-olni, és ez rettenetesen végződött a Panthers számára. Sproles-nak rengeteg helye manőverezni, és egy 65 yardos visszahordott TD-t szerzett.

Az Eagles növelte előnyét a második negyedben egy 10 játékból álló, 91 yardos drive-al, a végén az irányító Mark Sanchez egy 13 yardos TD passzt adott az elkapó Jordan Matthews-nak.

24-7-es hátránynál, 4:25-el a második negyed vége előtt a Panthers a Philadelphia 26 yardos vonalánál nekiment a negyedik kísérletnek, amit Rivera "hosszú egy yard"-nak nevezett. De Newton labdáját a pálya szélén a jól levédekezett elkapó, Jerricho Cotchery nem tudta elkapni.

"Jól játszottak." mondta Cotchery. "Azt hiszem, ez egy jó játék hívás volt."

Carolina visszakapta a labdát 2:48-al az első félidő vége előtt, megpróbálták csökkenteni a Philadelphia nagy előnyét, de a csapat harmadik eladott labdája növelte a hátrányt. Newton passza, amit az elkapó Jason Avant-nak szánt, az Eagles cornerback Bradley Fletcher kezében landolt, aki 34 yardos touchdown-t szerzett.

Newton harmadszor is eladta a labdát, amikor a félidő utolsó másodperceiben megpróbálkozott egy end zone passzal.

A Carolina ötödik labdavesztése a második félidő első labdabirtoklásában jött el. A linebacker Connor Barwin, aki 3.5 sack-et szerzett és a linebacker Brandon Graham közösen sack-elték Newton-t, és a defensive end Vinny Curry szerezte meg a szabad labdát a Panthers 30 yardos vonalánál.

A Philadelphia nem vesztegette az időt, azonnal növelte előnyét, Sanchez dobott egy hajszálpontos 29 yardos passzt a tight end Brent Celek-nek a drive első játékában. A running back LeSean McCoy megfutotta az 1 yardos touchdown-t, amivel 38-7 lett az állás 7:40-el a harmadik negyed vége előtt.

Matthews második touchdown elkapásával az Eagles 45-7-re vezetett a negyedik negyed elején.

Miután egymás után 35 pontot kaptak, Benjamin megküzdött egy 21 yardos touchdown elkapásért 9:05-el a meccs vége előtt, és behúzott egy 40 yardos touchdown-t az utolsó percekben.

"Kifutunk az időből, egészen őszintén mondva." mondta Rivera. "Jobb edzőnek kell lennem, az edzőknek jobbnak kell lenniük, jobban kell edzeni, és ami még fontosabb, jobban kell játszani. És együtt kell csinálnunk, mint egy csapat."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu