Regular season week 17: Eagles 34 Giants 26

Nem sikerült jól zárni a szezont és az idei utolsó mérkőzésünkön hazai pályán szenvedtünk vereséget a Philadelphia Eagles ellen. Küzdelmes összecsapás volt, amelyen időnként érződött már, hogy nincs tétje a csoportrangadónak.

Elsősorban arra gondolok, hogy hihetetlen sok átadással próbálkoztunk, amelyek közül nem egy hosszú passzkísérletet láttunk. Persze ez nem is csoda, Beckham és Randle is csúcsformában játszott, igaz talán túlságosan is erőltettük ezeket a nagy játékokat. A mérkőzés végére kicsit csoda is, hogy csak egy INT-t láthattunk. Más elkapónk sajnos nem villogott és a két ex-LSU WR vette a hátára az offense-t. Persze a passzjátékkal így sem volt probléma, Manning 400 yard felett zárt. A futójáték ellenben döcögött, Jennings és Williams is teljesen súlytalanul játszott, az offseasonban csinálni kell majd valamit ezzel a problémával. Újra láthattunk büntetést a támadófaltól is, megint Will Beatty volt a ludas, ennél nagyobb fegyelmezettség kell. Persze vakoldali tacklenkre összességében nem lehet panasz, a tavalyihoz képest sokkal magasabb színvonalon játszott.

Védelmünk az átlagosnál rosszabbul szerepelt, azt hozták játékosaink, mint a szezon nagy részében. Mike Harris-nek azért nagy dicséret jár, 10 szerelést és 1 INT is szerzett, ez a jövő évi szerződését jelentheti neki. Jason Pierre-Pault lehet még kiemelni, többször is megverte a Pro Bowler Jason Peters-t. Védőfalunk sokkal de sokkal gyengébb lett volna nélküle, azt hiszem újra megmutatta, hogy mindenképp újra kell őt igazolni.

A mérkőzésről túl sokat nincs értelme írni, egyfajta levezetésnek volt csak jó. Most már teljes mértékben 2015-re koncentrálhatunk, amelynek valószínűleg változatlan edzői stábbal megyünk neki (már ami Coughlint és a coordinátorokat illeti). Ellenben a játékoskeretben további változásokra lehet számítani, amelyek remélhetőleg elegendőek lesznek arra, hogy végre ismét rájátszásba jussunk.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu