Mérkőzés összefoglaló: Seahawks 31-17 ‎Panthers‬

A Seattle Seahawks megcsinálta a nagy játékokat. Nem adták el a labdát. És a Super Bowl védője véget vetett a Panthers szezonjának a 31-17-es, szombat esti, CenturyLink Field-en rendezett NFC Divisional Playoff meccsen aratott győzelmével.

"Azt csinálták, ami miatt megnyerték a bajnokságot." mondta a vezetőedző Ron Rivera.

A Carolina egy ideig fej-fej mellett haladt a Seattle csapatával. A két csapat az ütőképes védelmével és a kemény futásokkal pofozta egymást. De a Seahawks végül legyűrte a Panthers-t, három labdaeladásra kényszerítve, és a 14-10-es félidei vezetést 21 ponttal fejelte meg a negyedik negyedévben.

"Egy ilyen teljesítmény után, mint ez, szeretnéd, ha ki tudnál menni és újra tudnál játszani velük." mondta az irányító Cam Newton.

Miután nem született pont a harmadik negyedben, Steven Hauschka növelte a Seattle vezetését 17-10-re egy 37 yardos mezőnygóllal a negyedik negyed első játékában.

A Carolina 3&out-ra kényszerült a következő labdabirtoklásban, miután a fullback Mike Tolbert elejtette a labdát 3rd&11-nél.

A Seahawks az irányító Russell Wilson és a tight end Luke Willson egy-egy sikeres 3rd down-jának köszönhetően növelte a vezetést. 3rd&6-nál Willson kiforgott egy tackle-ből és 29 yardot ért el. 3rd&10-nél, három játékkal később Willson 25 yardos TD elkapásával a Seattle már két touchdown-nal vezetett 10:26-al a vége előtt.

Newton a Carolina-t mélyen a Seattle területére vezette. De 2nd&4-nél a Seahawks 13-yardos vonalánál a meccs végleg eldőlt.

Newton próbálta megtalálni a tight end Ed Dickson-t, de a safety Kam Chancellor felugrott, leszedte a labdát és 90 yardos TD visszahordást csinált.

"(A wide receiver Brenton) Bersin volt az első célpont, aki megcsúszott. Mire Cam visszakapta őt, már egy kicsit későn volt." mondta Rivera. "Ki tudja, mi történt volna, ha touchdown-t szerzünk. Ehelyett a másik irányba fordultak a dolgok."

A rookie wide receiver Kelvin Benjamin megszerezte a második touchdown elkapását 02:34-el a vége előtt, de már túl későn. Graham Gano onside kick-et rúgott, amit a Seattle wide receiver-e, Jermaine Kearse kapott el, ez lehetővé tette a Seahawks-nak, hogy lepörgesse az órát.

"Úgy éreztük, jó helyzetben voltunk." mondta a tight end Greg Olsen, utalva a négypontos félidei hátrányra. "Megpróbáltunk kijönni a kerékvágásból (a második félidőben), de egyszerűen nem tudtunk."

A Seattle kihasználta a Carolina labdavesztését és pontokat szerzett az első negyed végén. Miután a running back Jonathan Stewart és Newton elrontotta a handoff-t, a Seahawks defensive tackle-je, Tony McDaniel szerezte meg a labdát a Panthers 28 yardos vonalánál.

Négy játékkal később Wilson egy magas labdát dobott a wide receiver Doug Baldwin-nak, aki az újonc safety Tre Boston mellett 16 yardos touchdown-t szerzett.

A Panthers válaszolt egy 14 játékból álló, 79 yardos drive-val. A Carolina négy harmadik kísérletet is megoldott, amelyek közül az utolsó 7 yardos Benjamin TD-t eredményezett 3rd&6-nál.

A Seattle gyorsan visszaszerezte a vezetést. A következő drive ötödik játékában Kearse mélyre futott, és elszakadt a cornerback Bene Benwikere-től. Wilson felé passzolt és Kearse egy egykezes elkapás után 63 yardos touchdown-t ért el.

"Mindkét touchdown esetében nagy nyomást helyeztek ránk." mondta Rivera. "(A defensive back-ek) jó helyzetben voltak és szem elöl vesztették a labdát. A pár szép dob és egy pár szép fogás."

Carolina a félidei hátrányt 14-10-re faragta, köszönhetően a 13 játékból álló drive-nak. Benjamin látványos elkapást produkált az end zone-ban, de nem tudta mindkét lábával megérinteni a földet, és később a Seattle safety-je, Earl Thomas is eljtett egy interceptiont az 1 yardos vonalnál. Gano végül berúgta a 35 yardos mezőnygólt.

Közel volt a Carolina, ahogy akarta.

"Sajnálom a csapatot" mondta Rivera. "Eljutottak idáig. Harcoltak. Borzasztó sokat szenvedtek. Emelt fővel harcoltak. Összejátszottak, és összetartottak. Büszke vagyok a srácokra."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu