John Fox lett a Chicago Bears vezetőedzője

A Chicago Bears tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy John Fox lesz a csapat következő vezetőedzője. Fox a franchise 15. vezetőedzője lett és a hírek szerint négyéves szerződést kötött a Bears-el.

Az edző kölcsönös megegyezés alapján hétfőn szerződést bontott a Denver Broncos-al de csak négy napig volt munka nélkül. A menesztése-távozása után rögtön a Bears vezetőedzői posztjának fő esélyese lett.

A Bears vezetői nem tétováztak sokat Fox-al kapcsolatban hiszen csak szerdán vett részt az első interjúján. Korábban meghallgatták a Bills korábbi vezetőedzőjét Doug Marrone-t, a Detroit defensive koordinátorát Teryl Austin-t, a Denver offensive koordinátorát Adam Gase-t és a Seattle defensive koordinátorát Dan Quinn-t.

Marc Trestman és Phil Emery menesztése után a Bears vezetősége egy fiatal edzőt szeretett volna kinevezni de az új general manager kinevezése után megváltozott a véleményük. A 37 éves Ryan Pace a liga legfiatalabb GM-je lett és mellé már egy rutinos vezetőedzőt akartak szerződtetni.

Fox korábban a Carolina Panthers és a Denver Broncos vezetőedzője volt és az utóbbi állomáshelyén igen lenyűgöző mérleggel zárt. 46-18-as mérleg az alapszakaszban bár ez nagyban Peyton Manning-nek volt köszönhető. Manning előtt 8-8, míg vele 38-10 volt a mérleg. Nagy kérdés, hogy mire megy majd Jay Cutler-el (feltéve ha Chicagóban marad).

A következő feladat Chicagóban Fox koordinátorainak megtalálása lesz. A sajtó már számos jelöltet felhozott az asszisztens posztokkal kapcsolatban. Az offense oldalon felmerült Adam Gase, Mike Mularkey és Kyle Shanahan míg a defense oldalon Dennis Allen, Vic Fangio, Mike Nolan, Jim Schwartz és Mike Smith neve szerepelt eddig.

(nfl.com, Fotó: facebook.com/nfl)