Csapat nélkül maradt a Szív bajnoka

A Tennessee Titans bejelentette, hogy elküldte offensive tacklejét Michael Oher-t. A támadófalember csak egy évet töltött ki a szerződéséből hiszen a tavalyi offseasonban érkezett a Baltimore Ravens csapatától. Négyéves, 20 millió dolláros szerződést kötött a Titánokkal.

Elküldése nem érhetett senkit sem annyira váratlanul hiszen a váltás után Oher nem találta a helyét az új állomáshelyén. Oher lett a legfőbb bűnös amiért 2013-ban nem működött a Ravens futójátéka és a Titans-nél lejátszott 11 mérkőzése alatt sem bebizonyítani az ellenkezőjét. Pályafutása legrosszabb szezonját zárta.

Helyettesítését házon belülről meg tudják oldani hiszen a csapat a tavalyi Draft első körében Taylor Lewan-t választotta. A fiatal falember átkerülhet a támadófal bal oldalára ugyanis Oher távozása mellett a csapat régi Michael Roos valószínűleg visszavonul az offseasonban.

Oher nagy valószínűség szerint a sportágat nem követők számára az egyik legismertebb amerikai futballjátékos (talán O.J. Simpson után). 2009-ben Michael Lewis: The Blind Side: Evolution a Game című regénye alapján mozivászonra került The Blind Side - A szív bajnokai címmel.

A filmben a pályán szinte legyőzhetetlen támadófalemberként láthattuk de ez azért az NFL-ben már közel sem volt így. A jelenleg 28 éves Oher felépülőben van lábujjsérüléséből és a szakértők véleménye szerint az elsőkörös kiválasztása és a jól csengő neve ellenére sem lesz nagyon keresett a szabadügynökpiacon.

(nfl.com, Fotó: baltimoresun.com, content.usatoday.com)