Az NFL játékosok is üzérkednek a Super Bowl jegyekkel

A Sports Illustrated egyik munkatársa, Robert Klemko érdekes sztorival állt elő miszerint maguk a játékosok is üzérkednek a Super Bowl jegyekkel. Az újságíró 4 napot töltött el jegyüzérek társaságában, hogy be tudja mutatni milyen is ez az üzlet valójában. A beszámolók szerint a játékosok 2-3 ezer dollár nyereségért eladják az igényelt jegyeiket.

A liga minden NFL játékosnak lehetővé teszi, hogy soron kívül jegyeket igényelhessenek a Super Bowl-ra darabonkénti 1.500 dolláros áron. Továbbá a döntőn részt vevő két csapat játékosai fejenként 15 db jegyet igényelhetnek, kettőt alanyi jogon ingyen és 13 darabot vásárlási opcióval. Ezeket természetesen csak elajándékozni lehetne és nem pedig eladni.

A Seahawks játékosai az idei döntőre 13 jegyet igényelhettek és a játékosok többsége élt is a lehetőséggel ráadásul sokuk nem csak elajándékozta a jegyeket. Egy neve elhallgatását kérő Seahawks védő a következőket mondta:

"Jegyenként 3 és 4 ezer dollárt lehet keresni. Én nyolcat adtam el. Néhány darab a csapattársakhoz került de a többségét a játékosok ügynökei szórják szét akik maguk is keresnek rajta egy keveset. Nagyjából mindenki tud ezekről a dolgokról."

Egy másik Seahawks játékos is osztotta csapatársa véleményét.

"Nem tudom mi itt a probléma. Valaki úgyis pénzt csinál ebből, miért ne mi legyünk azok."

A Seahawks játékosai mellett a Patriots csapatát is megemlíti Klemko a cikkben tehát tényleg mindenki ezt csinálja.

És ez valójában nagyon jó üzlet hiszen a döntőhöz közeledve 8.000 dollárt is megadtak egy jegyért sőt vasárnap reggel már 10.000 felett járt a belépő ára. A hírek szerint a legdrágább jegy 12.000 dollárért azaz majdnem 3.3 millió forintért kelt el.

(mmqb.si.com, Fotó: archive.indystar.com)