SCOUTING COMBINE 2015

Scouting Combine 2013_1Ma az egyetemről kikerült játékosok, akik a DRAFT-ra jelentkeztek újabb mérföldkőhöz érkeznek a profivá válás útján, indul a Scouting Combine.

A Scouting Combine lehetőséget biztosít az NFL csapatok megfigyelőinek, hogy az egyetemekről kikerülő, draftra jelentkező játékosokat jobban szemügyre vegyék. Szombaton kezdetét veszi ez a 4 napos esemény, amin már a jövő Vikings játékosait is láthatjuk, csak azt nem tudjuk, hogy kik lesznek azok.

Az eseményen az NFL-csapatok edzői, scoutjai vannak jelen, akiknek az alábbi felmérőkkel, gyakorlatokkal bizonyíthatnak a játékosok:

- Elsőként súly és magasságméréssel kezdenek, majd a Cybex-teszt révén gépekkel elemzik fizikális mutatóikat. A megjelenteknek lehetőségük van fekvenyomásban bizonyítani; 102.06 kg-ot kell minél többször kinyomniuk.
– Az egészségügyi felmérés keretén belül a játékosok esetleges korábbi sérüléseit vizsgálják, valamint drogtesztet végeztetnek el velük.
– A combine-on minden csapatnak lehetősége van arra, hogy képviselőik 60 kiválasztott játékossal legfeljebb 15 perces beszélgetést folytassanak. Ezáltal a játékosok személyiségéről kaphatnak tisztább képet, amely felkeltheti vagy épp feledtetheti a játékos utáni keresletet.
– A Wonderlic teszt az IQ teszthez hasonló, bár valamivel könnyebbnek minősített felmérés, mely szintén a játékosok intelligenciájának mérésére szolgál. Nincs igazán nagy jelentősége, mivel a pályán a játékintelligencia számít. A Wonderlic teszten többnyire a támadófal tagjai érik el a legjobb eredményeket.
– A játékosok sajtótájékoztatón is részt vesznek, csoportfoglalkozás keretében pedig megismerkedhetnek az NFL játékosszakszervezetével, az NFLPA-vel.

Íme a gyakorlatok amelyeken a meghívott játékosok a minél jobb teljesítményre törekednek.

40 YARD DASH:
40 yardos sprint, speciális állásból indulva. A játékos két próbát tehet, a jobb eredmény kerül bejegyzésre. 10 és 20 yardnál is részidőt mérnek, hiszen egyes posztokon ezek lehetnek igazán mérvadóak.

BENCH PRESS:
Fekvenyomás, ahol minden résztvevő játékosnak 225 fontot, azaz 102.06 kg-ot kell kinyomnia annyiszor amennyiszer képes rá.

3 CONE DRILL:
A játékosok irányváltó készségének, és a fordulások gyorsaságának felmérését tesztelik ennél a gyakorlatnál.

20 YARD SHUTTLE:
Az oldalirányú gyorsaság mérése.

UGRÓ GYAKORLATOK:
Súlypontemelkedés és helyből távolugrás.

POZÍCIÓS GYAKORLATOK:
A combine talán legfontosabb része. Posztonként eltérő gyakorlatok tartoznak ide, ezekből lehet a legtöbbet megtudni egy játékosról.

Érdemes és persze fontos is tudni, hogy minden játékos önként választhatja ki, hogy melyik gyakorlatokon akar részt venni. Természetesen előfordulhat az is, hogy valaki sérülés miatt nem tud részt venni a bizonyos gyakorlatokon, de a fizikális és szellemi felmérők, személyes elbeszélgetések miatt elfogadja a meghívást.

A 2015-ÖS NFL SCOUTING COMBINE MENETRENDJE:

» február 20. (péntek)tight end-ek, támadó falemberek és a special teams tagjai 
» február 21. (szombat): Irányítók, futók és az elkapók 
» február 22. (vasárnap): védő falemberek, linebacker-ek 
» február 23. (hétfő): defensive back-ek

Az NFL.com oldalon élőben lehet végigkövetni ezt az eseményt.

Magyar idő szerint február 20-án, 15 órakor az OL, TE és a ST poszton játszók kezdik a gyakorlatokat.

A közvetítést élőben a linkre kattintva érheted el: NFL SCOUTING COMBINE 2015 /LIVE

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com