A legtöbbet kihozni a Combine-ból

A Panthers nem rejtette véka alá, hogy érdeklődik az elkapók és az offensive tackle-k iránt. A general manager Dave Gettleman szerencséjére ez a két pozíció kínálja a legtöbb minőségi játékost az idei drafton.

"Azt hiszem, a tackle lista igen hosszú." mondta Gettleman csütörtökön az NFL Scouting Combine-on. "Az a szép a tackle csoportban, hogy az egész jó játékosokból áll. A tavalyi nem volt ilyen hosszú lista."

Gettleman ugy gondolja, ebben az osztályban vannak olyan lineman-ek, akik képesek játszani bal tackle-t. Az, hogy ha ezek közül bárki is elérhető az első körben, akkor a Panthers kiválasztja majd, még a jövő zenéje.

"Van néhány baloldali tackle kiszemeltünk." mondta Gettleman. "Az embereknek van egy kép a fejükben, hogy a baloldali tackle-nek hogy kell kinéznie, de nem egyformák. A lényeg az, hogy tud e produktív játékos lenni odakint? Nem pontozzák a stílust. A blokk nem jobb, mert szépen csináltad."

A rookie elkapók stílusosak voltak tavaly, a nagy részük - mint a Carolina-i Kelvin Benjamin - így azonnali hatásokat jelentettek. A wide receiver osztály ismét bővelkedik érdekes tehetségekben.

"Ez egy funkciója a főiskola játéknak." mondta Gettleman. "Ez átkozottul mély - minden formában és méretben. Bármit is keresel, meg fogod találni, és akkor behozza az árát."

A Combine előnyei:

Gettleman különösen két elemet értékel nagyra.

Az egyik a beszélgetés, amikor Gettleman és az edzöi stáb tagjai kapnak 15 perc lehetőséget beszélgetni a játékosokkal. Az idő rövid, de értékes, és a Panthers meg akarja ismerni a játékosok futball intelligenciáját.

"Szeretem az interjú folyamatát." mondta Gettleman. "A beszélgetés folyamata szigorúan foci-orientált. Nem próbálunk meg bejutni a fejébe (személyi kérdésekkel), vagy bármi ilyesmi. Csak 15 perced van. Az edzőknek van egy listája, és szeretnénk látni, mit tud és mit nem tud, és mit tud válaszolni."

Az elmúlt években a Panthers nem szívesen adott az újoncoknak jelentős szerepeket. De az egyetlen módja, hogy a fiatal játékosok korán pályára lépjenek, ha be tudnak illeszkedni a rendszerbe gyorsan.

"Amikor draftolsz egy srácot, tudnod kell, hogy ez a fickó milyen gyorsan lesz képes pályára lépni." mondta Gettleman. "Ha nem tudjuk a pályára küldeni, mi értelme? Ez olyasmi, amire valóban összpontosítani kell."

A Combine gyakorlatai nagy nyilvánosság előtt zajlanak, de veszélyes lehet az értékelés szempontjából. Amikor a college football szezon véget ér, a játékosok részt vesznek intenzív képzéseken, ami a különböző gyakorlatok sikerére irányul. De a non-contact gyakorlatok teljesen másak, mint a játék a vonalak között az NFL-ben.

"A játékot a füvön és felszerelésben játsszák. Ez az, ami számít? Abszolút." mondta Gettleman.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: blackandbluereview.com