Mariota és Winston média nap

Mióta tart a holtszezon folyamatosan minden Marcus Mariota-ról, és Jameis Winston-ról szól, ha bármely apropó kapcsán szóba jön a Tampa Bay Buccaneers. Persze ez többeknek már a könyökén jön ki. De ami a Scouting Combine-t illeti ismételten a két irányító nyilatkozatai kerültek a középpontba.

Marcus Mariota és Winston is most beszéltek először a média munkatársaival, és ahogy azt várni lehetett, már itt is erősen megmutatkoztak a két karakter közötti stíluskülönbségek. A két sajtótájékoztató ugyanis pont olyan volt, mint amilyen a két játékos is dióhéjban. Nagyon nagy értékkel bíró dolgot egyikük sem árult el. Látszott, hogy alaposan felkészítették őket ezekre a médiaeseményekre. Eszük ágában sem volt belelovalni magukat semmilyen vitába a média munkatársaival sem. Marcus Mariota mondandója többek szerint unalmas volt, strukturált, és szép alaposan begyakorolt. Tisztán látszott ami már korábban is, hogy ő teljes egészében a pályán történő dolgokkal, és az alázatos munkával kíván foglalkozni.

Winston ezzel ellentétben pedig Winston volt. Interjúja szórakoztatóra sikeredett, na persze azok szemében, akik nem annyira kedvelik őt, inkább nagyképű bunkónak hatott. Azonban a média munkatársai, és az NFL megfigyelői önbizalmát üdítőnek, és lenyűgözőnek találták. A csapatok pedig a játéktudás mellett bizony azt is nézik, ki hogy képes megállni a folyamatos, kínos kérdések közepette a helyét. Mennyire lehet kibillenteni mentális egyensúlyából. Winston például a kérdésre, mely kissé megnőtt testsúlyát hivatott firtatni mindössze ennyit válaszolt: “Jól nézek ki, és ezt tudom.”

Nem kerülhette el persze a kérdéseket sem, melyben a Marcus Mariota-val kapcsolatos “versengésről” kérdezték. Winston szerint azonban neki nem Mariota-val kell versenyeznie, hanem Peyton Manninggel, és Tom Brady-vel. Hiszen ő jövőre Super Bowl-t szeretne nyerni. Bár jómagam a pályán kívüli problémái miatt nem nagyon vagyok Winston párti, az viszont biztos, hogy az ilyen szintű önbizalom, és hozzáállás még nem szült rossz dolgokat semmilyen csapat öltözőjén belül. A folyamatosan ott lebegő nemi erőszak vádja viszont igen.

Persze mindkét játékos stílusának megvannak a maga előnyei és hátrányai. Mariota valószínűleg soha nem fog például a pályán kívüli problémái miatt bajba kerülni. Nem fog részt venni soha semmilyen ellentmondásos eseményen. És amilyen óvatos az interjúk során, valószínűleg ugyan olyan óvatos a futball terén is. Kerüli a rizikós dobásokat. Valójában nem is véletlen, hogy annyira hasonlítják Russel Wilsonhoz, mint a pályán, mind pedig a pályán kívüli párhuzamok terén.

Winston már egészen más tészta. Ha nem nézzük, hogy egy súlyos bűncselekmény árnyéka lebeg a feje fölött. Amit vagy elkövetett vagy nem. Hisz valljuk meg akárhogy is, soha nem fog előállni, hogy “én tettem.” Szóval ezeket a dolgokat leszámítva, valójában egy igazán mókás, humoros figura. Ez persze tetszhet a leendő franchise tulajdonosainak. Hisz valószínűleg nyilatkozatai miatt folyton az újságok címoldalán fog tetszelegni, ahogy teszi egyébként már most is, a combine ideje alatt. Jóindulatú szalagcímek, botrányos szalagcímek, egy sor érthetetlen pályán kívüli döntés. A nagy média figyelem pedig jót tesz az eladásoknak, legyen szó mezekről vagy jegyekről. Akárt a tévés bevételekről. De a nagy média figyelem nem biztos, hogy jót tesz a játékosoknak, akik kénytelenek majd folyamatos nyomás, és a média zaklatása mellett egy jó bajnoki szezont lehozni.

0221_1_marcusmariota

És ahogy Mariota interjúja is hasonlított pályán lévő önmagára. Úgy Winston interjúja is. Hisz ő magabiztos a gyepen is. Bevállal olyan dobásokat, amiket nem minden esetben kéne. Az interception mutatói pedig annak rendje és módja szerint szépen kilengenek.

Ez itt tehát továbbra is a nagy kérdés. Mit akar a Buccaneers? Egy karizmatikus, önbizalommal teli irányítót, aki képes feltüzelni az öltözőt. De ugyan úgy képes rengeteg fejfájást is okozni, mind edzőinek, mind játékostársainak, és mind szurkolóinak. Vagy egy unalmas irányítót szeretnénk, aki teljes egészében tudja mit várnak el tőle, és ennek elérése érdekében meg is tesz mindent. Persze mindezt kissé korlátozottan, és kevésbé agresszív megközelítéssel.

Külön érdekesség a dologban, hogy Mariota-t még senki sem kereste meg állítólag a Bucs-tól, és jelen állás szerint a csapat egy képviselőjével sem beszélt még. Winston pedig ezzel ellentétben már most a Buccaneers franchise tagjának érzi magát. Elmondása szerint minden erejével szeretne rászolgálni a Glazer család belé vetett bizalmába. Állítása szerint nagyon jó kapcsolatot ápol a Tampa Bay egykori kiválóságával, Derrick Brooks-szal. És végül, de nem utolsó sorban úgy gondolja, hogy “kiváltság a Tampa Bay csapatában játszani.”

Ma pedig élesben is megnézhetjük mind a két irányítót, hisz a mai napon a QB-kon a sor a Combine ideje alatt. Bár a Winston pártiaknak rossz hír lehet, hogy az előzetes orvosi vizsgálatok során problémásnak találták az irányító vállát, mely probléma korábbi baseball karrierjéből adódhat, ugyanis úgy tűnik, hogy vállának egy idege sérült. A szakértők szerint pedig egy hosszabb terápiás kezelés orvosolhatja a dolgot. Vállsérülésével azonban nincs egyedül, Mariota is hasonló dologgal bajlódik. Állítólag az év elején szenvedett AC izület sérülést. De ha minden igaz, ő már rendbe jött. Bár ezt egész biztosan saját kézből is meg fogjuk tapasztalni a Combine során.

0221_3_marcusmariota

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com