A Bills érdeklődik a Dolphins tight endje iránt

A Buffalo Bills lassan már egy évtizede nem rendelkezik egy "playmaker" tight end-el és a general manager Doug Whaley-nek szándékában áll, hogy az új offensive koordinátor Greg Roman sémájához illeszkedő támadójátékost szerződtessen az idei offseasonban.

A Buffalo News munkatársának, Vic Carucci-nak az információ szerint a Bills célpontja a Miami Dolphins lejáró szerződésű running backje Charles Clay lehet a playmaker tight end posztjára. Ez nem elírás, hiszen Clay eredetileg running back de a négyéves pályafutása során a passzjátékban számítottak a szolgálataira.

A jelenleg 26 éves Clay két évvel ezelőtti szezonban tűnt ki igazán így sokat vártak tőle a tavalyi szezonban. A kiugró teljesítmény azonban elmaradt hiszen a tavalyi szezon során térd és térdínsérülés hátráltatta. Clay jól blokkol, bevethető fullback poszton és a szakértők véleménye szerint nagyon illeszkedne Roman rendszerébe.

Eddigi pályafutása során egyáltalán nem számítottak rá az eredeti posztján hiszen négy év alatt csak 7 futókísérlete volt amivel 17 futott yardot és 1 futott touchdownt szerzett. A borzasztóan kevés futókísérlettel szemben viszont 161 elkapás, 1.809 elkapott yard és 14 elkapott touchdown szerepel a neve mellett.

(nfl.com, Fotó: dolphinseer.wordpress.com)