A Patriots 11 szezon után elküldte Vince Wilfork-ot

Kiderült, hogy a New England Patriots nem él az opciós jogával és megválik a csapat defensive tacklejétől Vince Wilfork-tól. A hírről maga a játékos számolt be saját Twitter oldalán.

Wilfork a tweetjében megkért mindenkit, hogy olvassa el a következő sorokat mert ez lesz az egyetlen közleménye. Az elküldés bejelentése mellett természetesen köszönetet mondott a Patriots-nak, a csapattársaknak, az edzőknek és a szurkolóknak a közös évekért.

A jelenleg 33 éves Wilfork a köszönetnyilvánítás mellett közölte, hogy még nem akar visszavonulni és a következő szezonban is futballozni fog. A két évvel ezelőtti alapszakaszt sérültlistán fejezte be de a tavalyi évben bebizonyította, hogy bőven maradt még a tankban így biztosan nem lesz hiány a kérőkből sem. Szabadon kiválaszthatja a következő csapatát és nála már nem a pénz lesz a mérvadó a választás során.

A bejelentése nem érhetett senkit sem váratlanul hiszen Wilfork egyike volt azon három Pats védőnek akiket a fizetési sapkában elfoglalt helyük miatt komolyan fenyegetett a cut (korábbi bejegyzés). Wilfork a tavalyi évben hároméves, 22.5 millió dolláros szerződést kötött a Patriots-al.

A szerződéséből még két év volt hátra, az idei szezonban 8.93 millió dollárt, jövőre pedig 6.43 millió dollárt foglalt el a fizetési sapkából. Elküldésével az idei szezonban 8 millió, a következő szezonban pedig 6 millió dollár szabadult fel. A bejelentés időzítése sem volt véletlen hiszen öt napon belül ki kellett volna fizetniük a 4 millió dolláros kerettagsági bónuszát.

Wilfork-ot a 2004-es Draft első körében választotta ki a Patriots. 11 szezon alatt 158 mérkőzésen lépett pályára, 516 tacklet, 16 sacket, 4 kierőszakolt fumblet és 3 interceptiont szerzett az NFL-ben. Két Super Bowl-t nyert a Pats-el, 5 alkalommal beválasztották a Pro Bowl, 1 alkalommal az All-Pro első, négy alkalommal a második keretébe.

(nfl.com, Fotó: nesn.com, blog.masslive.com, twitter.com)