A Patriots 47.5 millió dollárért hosszabbított a safetyjével

Véget ért a Devin McCourty saga és kiderült, hogy a Super Bowl győztes védő nem fog kilépni a szabadügynökpiacra. A New England Patriots tegnap este bejelentette, hogy ötéves, 47.5 millió dolláros szerződést kötött a safetyjével.

A Pats védője az új szerződésével a liga legjobban fizetett safetyje lett. A szerződés teljes összege ugyan elmarad a Seattle Seahawks safetyjének, Earl Thomas-nak tavaly aláírt évi 10 millió dolláros szerződésétől de a 28.5 millió dollár garantált összeggel a fizetési lista élére állt.

A szakértők McCourty-t a második legjobb idei szabadügynöknek tartották így ha kikerült volna a piacra akkor a Patriots nem tudta volna egyszerűen pótolni. A korábbi elsőkörös választott a csapatnál eltöltött öt éve alatt a védelem egyik vezérévé vált.

McCourty a piacon egyetlen percet sem töltött volna el ugyanis a Jacksonville Jaguars, a Philadelphia Eagles és a New York Giants is szép összeget fizetett volna a játékjogáért. Kiválsával Antrel Rolle és Rahim Moore számít a piac legjobb elérhető safetyjének.

A 27 éves McCourty-t a 2010-es Draft első körének 27. helyén választotta ki a Patriots. Profi pályafutása során 388 tacklet, 1 sacket, 7 kierőszakolt fumblet, 58 leütött labdát, 17 interceptiont és 957 kick return yardot szerzett. 2010-ben bekerült a Pro Bowl, 2010-ben és 2013-ban pedig bekerült az All-Pro második csapatába.

(nfl.com, Fotó: boston.com, de.wikirecent.com)