Ben Roethlisberger 100 millió dollárért hosszabbított a Steelers-el

Nem nagy meglepetés, hogy Ben Roethlisberger a következő szezon után sem fogja elhagyni a Pittsburgh Steelers csapatát. A Steelers tegnap bejelentette, hogy ötéves 99 millió dolláros szerződést kötött a kétszeres Super Bowl győztes irányítójával. A különböző eszkalátorok érvényesítése esetén az összeg elérheti a 108 millió dollárt is.

Big Ben még érvényes szerződéssel rendelkezett a következő szezonra de az ilyen formátumú és meghatározó játékosoknál nem meglepő, hogy az utolsó szezon előtt meghosszabbítják a szerződésüket.

Roethlisberger előző megaszerződését 2008-ban írta alá amikor nyolcéves, 102 millió dolláros szerződést kötött a Steelers-el. Ennek értelmében 11,6 millió dolláros alapfizetéssel rendelkezik az idei szezonban de ezt nagy valószínűség szerint megváltoztatja a mostani szerződése.

Az utóbbi években láthattuk, hogy rengeteg csapat küzd irányítóproblémával és a mostanában érkező irányítók csak kevés alkalommal jelentenek hosszútávú megoldást. A csapatok éppen ezért igyekeznek magukhoz láncolni a múltban már bizonyított játékosaikat.

Roethlisberger pont jókor kezdett bele a tárgyalásokba hiszen pályafutásának legjobb alapszakaszát futott a tavalyi szezonban. Todd Haley átalakított támadórendszerében karriercsúcsot jelentő 4.952 passzolt yardot és 32 passzolt touchdownt szerzett (csak 9 interception mellett).

Jelen állás semmi sem indokolja, hogy a következő szezonban visszaesne a formája. Antonio Brown, Le'Veon Bell, Martavis Bryant és Heath Miller személyében a szakértők véleménye szerint olyan csapattársai vannak a passzjáték szempontjából akiknél jobbakkal még nem rendelkezett az egész pályafutása során.

(nfl.com, Fotó: steelers.com, espn.go.com)