Mélység, mélység, mélység - A Giants FA piac eddig

Valamennyire mozgalmasan alakult csapatunk számára a piacnyitány, hiszen kapásból több játékost is leigazoltunk, majd kicsit elcsendesedtek a kedélyek. Most lássuk kik az eddigi érkezőink és távozóink, valamint mire számíthatunk a következő hetekben.

Az első szerzemény Shane Vereen volt. Kontraktusa 3 évre szól 12,35 millió dollár értékben, amellyel a leggazdagabb running backünk lehet néhány év múlva. Megszerzését elsősorban remek kezeivel lehet indokolni, az elmúlt két szezonban mindkétszer 400 elkapott yard felett zárt. Remekül feküdhet neki McAdoo rendszere. Nagy kérdés a tartóssága, több kényszerpihenője volt már 4 éves profi pályafutása alatt. Ennek ellenére veszélyes hármast alkothat Rashad Jennings-szel és Andre Williams-szel. Hosszabbítottunk Chris Ogbonnaya-val, valamint Orleans Darkwa is a csapat keretében van, szóval nem várható újabb running back érkezése.

Következő érkezőnk szintén a bajnoktól jött, Jonathan Casillas is 3 évre írt alá, kicsivel több mint évi 3 millió dollárért. A vártnál talán ő is nagyobb pénzt kapott, figyelembe véve azt, hogy eddig leginkább csak csereként számítottak rá. Egy OLB-re azonban szükség volt, Jacquian Williams nem tér vissza és Spencer Paysinger is új együttesnél köthet ki. A távozókat pótolni kell, erre pedig megfelelő lehet Casillas.

A returner játékunk is stabilitást kaphat, igaz úgy tűnik Dwayne Harris-re elkapóként is számítunk majd. Az 5 éves, 17,5 millió dolláros szerződés nem kevés, abban azonban bízhatunk, hogy visszahordóként remekelni fog. Az offense-ben is szükség lehet rá, hiszen Victor Cruz súlyos sérülésből tér vissza, Preston Parker hajlamos a hibára, Jerrel Jernigan pedig tutira távozik.

A tavalyi komoly átalakulás után a támadófalra továbbra is ráfér a vérfrissítés, az első érkező pedig Marshall Newhouse. Will Beatty és Justin Pugh cseréje lehet, azt pedig csak remélhetjük, hogy jobb lesz Charles Brownnál...

J.T. Thomas új társaihoz hasonló pénzt kapott, 3 évre 12 millió dollárért cserébe öltözik kékbe. A Jaguars-nál elsősorban középső és erős oldali linebackert játszott, Jon Beason alternatívája lehet. Nagy harc lehet a helyekért, hiszen sikerült újraigazolni Mark Herzlichet is és Jameel McClaint is megtartottuk. Nem volt rossz tavaly Thomas, a Jacksonville is szerette volna megtartani.

Voltak távozóink is, a legfájóbb Antrel Rolle elvesztése. A Bears-nél folytatja kb. évi 4 millió dollárért cserébe. Ezért az árért még megtartható lett volna, figyelembe véve azt, hogy igen kapósak idén a safety-k. Walter Thurmond Philadelphiába távozott, de cornerback sorunk papíron elbírja majd az ő hiányát.

Látható tehát az idei koncepció, elsősorban kiegészítő játékosokra költünk, csapatunk keretét próbáljuk mélyíteni és felkészülni egy újabb sérüléshullámra. Akkora mozgásterünk sincs mint tavaly, de több lyukat is be kell tömnünk, így érthetőek ezek a lépések. Ugyanakkor néhány esetben túl nagy pénzt adtunk leendő játékosainknak és vannak olyan csapatrészek amelyeket eddig totálisan elhanyagoltunk, pedig rájuk férne az erősítés. Persze pánikra még semmi ok, több hasznos játékost is lehet találni a szabadügynökök között és előttünk van még a draft is, de jogosan van némi hiányérzete az embernek.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: blacksportsonline.com