Nate Irving aláírt az Indianapolis Colts-al

A Colts megerősítette a futás ellen védelmét. Tegnap bejelentették, hogy a Colts szerződtette a Denver Broncos korábbi játékosát Nate Irving-et. A hírek szerint a belső linebacker hároméves, 9.25 millió dolláros szerződést kötött az új csapatával.

A jelenleg 26 éves játékos a tavalyi szezonban csak az első 8 alapszakasz mérkőzésen tudott pályára lépni mert keresztszalag szakadást szenvedett és sérültlistán kellett befejeznie a szezont. Sérüléséig azonban nagyon jól teljesített, a Pro Football Focus a negyedik legjobb belső linebackerként rangsorolta. Egészségesen nagy segítséget jelent majd a tavalyi szezonban a futás ellen csak a 18. helyen rangsorolt Colts defense számára.

A Colts igen aktív volt a szabadügynökpiacon és egyes szakértők már mint a Super Bowl egyik esélyeseként kezdenek róluk beszélni. Irving-nek viszont nem lesz egyszerű dolga hiszen a kezdőcsapatért le kell győznie a tavalyi két kezdő inside linebackert, Jerrell Freeman-t és D'Qwell Jackson-t. Jackson pozíciója a kora ellenére sem lesz veszélyben így Freeman-nek oka van aggódni Irving szerződtetése miatt.

Irving-et a 2011-es Draft harmadik körében választotta ki a Broncos. Évről évre jobban teljesített és a tavalyi szezonban már a csapat kezdő linebackerének számított. A Denverben eltöltött négy szezonja alatt 104 tacklet és 2 sacket szerzett.

(nfl.com, Fotó: sbnation.com)