A Bears 10 év után megvált a centerétől

A Chicago Bears bejelentette, hogy 10 szezon után megválik kezdő centerétől Roberto Garza-tól. A hírek sezrint a falember elküldése mellett szerződtetik a Denver Broncos korábbi centerét Will Montgomery-t.

Az NFL Media munkatársának Ian Rapoport-nak az információ szerint a Bears egyéves szerződést kötött az új játékosukával.

A jelenleg 36 éves Garza pályafutása első négy évében az Atlanta Falcons játékosa volt. A Bearsnél eltöltött 10 szezonja alatt bevetették center és guard poszton is de 2011-től teljes játékidős centernek számított. Garza elküldésével távozik a támadósor egyik vezéregyénisége.

Ha folytatni akarja a pályafutását akkor a szakértők véleménye szerint a Tampa Bay Buccaneers lehet a következő csapata ahol újra együtt dolgozhat korábbi mesterével Lovie Smith-el.

Montgomery szerződtetése nem meglepő, hiszen a tavalyi szezonban a Broncos-nál együtt dolgozott a Bears új vezetőedzőjével John Fox-al és az új offensive koordinátorral Adam Gase-el.

A jelenleg 32 éves Montgomery 8 mérkőzésen kezdett a tavalyi szezonban, jól teljesített a passzjáték támogatásában és fejlődést mutatott a futójátékoknál is. A váltás legfőbb előnye, hogy fiatalabb center érkezett a támadósor közepére aki ismeri az új edzők rendszerét és ez a falemberek számára segítséget jelenthet a jövőben.

(nfl.com, Fotó: isportsweb.com, chicagonow.com)