Chris Long utolsó Rams-es szezonja következhet

A defensive end Chris Long-ot a 2008-as Draft második helyén választotta ki a St. Louis Rams és annak ellenére, hogy csapata egyik legjobb védőjének számít könnyen elképzelhető, hogy 2016-ban már nem a Kosok játékosaként fog pályára lépni. Minden az idei szezonjától függ.

Long a tavalyi szezonban bokasérülés miatt csak hat mérkőzésen lépett pályára és csak egy sacket szerzett az alapszakaszban. A korábbi hat szezonjának mindegyikében pályára lépett az összes mérkőzésen de a fizetési sapkában elfoglalt helye komolyan megkérdőjelezte a jövőjét.

Az idei szezonban 12.5 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából és az összeg a 2016-os szezonban 14.25 millió dollárra nő. A halott összeg és a felszabadítható összeg aránya azonban eltérően épül fel. Ha idén küldenék el akkor csak 7.5 millió dollárt, de a következő szezonban küldik el akkor 11.75 millió dollárt szabadítanak fel a fizetési sapkájukból.

Idén így nincs miért kockáztatniuk és esélyt kell neki adni a bizonyításra. A tavalyi szezonja elúszott a sérülése miatt de a következő két évben 7.5 millió dollárt biztosan elfoglal a fizetési sapkából így logikusabb lépés a megtartása. Apró érdekesség, hogy a Rams az idei offseasonban megvált Long névrokonától és az Őt megelőző 1/1-es játékostól, az offensive tackle Jake Long-tól.

(profootballtalk.nbcsports.com, Fotó: archcitysports.com)