A 34 éves Ex-Green Beret Nate Boyer a fedélzeten

Ennél nagyobb bulvár hír már nem nagyon lesz a draftról. A Seahawks úgy döntött, hogy esélyt ad a háborús vetrán Nate Boyer-nek. A 34 -éves játékos története maga az amerikai patriótizmus archetipusa.

A rendes munka és cél nélkül, a világban utazgató fiatal férfi 2001 szeptembere és a szudáni vérengzés után önkéntesként dolgozott Afrikában, majd az ott látottak hatására csatlakozott a hardsereghez. A felmérőkön olyan jól teljesített, hogy az egyik különleges alakulathoz, a Green Berets-hez került, majd többször is megjárta Afganisztánt és Irakot. Helytállásáért megkapta a Bronz Csillagot is.

Nate-Boyer

Leszerelése után a texasi egyetemen Kinezológia és Reklám szakán tanult. A sport program résztvevőjeként három évig volt a long snapper pozíció tulajdonosa a Texas Longhorns-nál. A draft után Pete Caroll hívta fel és közölte, hogy a kaliforniai játékost szívesen kipróbálnák fent Washingtonban.

Eddig a tündérmese. A neheze még csak ezután jön, hiszen a LS pozíció Max Unger távozása után jelenleg Clint Greshamhez került. Caroll azonban nyilvánvalóvá tette, hogy senkinek nem biztos a helye és nagyon tetszik neki, ahogy Boyer folyamatosan harcol – versenyez mindenért.

Mindenesetre meglátjuk, hogy mit hoz a jövő számára. Ha sikerül megkapaszkodnia, akkor jó esetben akár negyven éves koráig is játszhat. Magára szedett jópár kilogrammot, hogy elérje az NFL szintet és látszólag nagyon jó formában van. Mi mást mondhatnánk Neki? Sok sikert!

bejegyzesseahawksbanner.jpg

Forrás:

Seattle Seahawks Hungary

seahawks.hu