Évente legalább két NFL mérkőzést rendeznek majd a Tottenham Hotspur új stadionjában

Az NFL és a Tottenham Hotspur vezetői tegnap bejelentették, hogy aláírták a megállapodást ami szerint 10 éven keresztül legalább két NFL mérkőzés kerül majd megrendezésre a Premier League-ben szereplő csapat 61.000 ember befogadására képes új stadionjában. Az európai mérkőzések rendezési jogait jelenleg a Wembley birtokolja, a jogok 2016-ban járnak le.

A jelenleg épülő stadion érdekessége, hogy a játéktér kihúzható lesz. A futballmérkőzéseken használt pálya lesz felül, az NFL mérkőzésre alkalmas pálya pedig alul. A Hotspur a tervek szerint 2018 nyáron költözik be az új otthonába.

Az NFL International Series 2007 október 28.-án vette kezdetét a New York Giants és a Miami Dolphins mérkőzésével. Az NFL egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európában és persze Angliában is így értelemszerűen minden évben visszatértek a csapatok.

Idén három találkozó kerül megrendezésre a Wembley-ben. Október 4.-én a Miami Dolphins - New York Jets, október 25.-én a Jacksonville Jaguars - Buffalo Bills és november 1.-én a Kansas City Chiefs - Detroit Lions mérkőzést rendezik majd Angliában.

(nfl.com, Fotó: nfl.com, 993espn.com, dailymail.co.uk, worldsoccertalk.com, demanjo.com)

Címkék: alapszakasz