Newton meghatározó volt a Houston ellen

A múlt heti, Houston Texans elleni párharc előtt a támadó koordinátor Mike Shula hangsúlyozta, hogy közös erőfeszítésre van szükség a Texans defensive end J.J. Watt megállításához.

A Panthers a várt erőfeszítéssel megszerezte a 24-17-es győzelmet. Watt öt tackle-t szerzett és egyet a houstoni két sack-ből.

"A srácok keményen küzdöttek és próbáltak együtt dolgozni egységként a pass protection-ben." mondta Shula. "A srácok jó munkát végeztek."

De végül az irányító Cam Newton volt a különbség. Newton zóna olvasó képessége az agresszív Houston védőket nehéz feladat elé állította, és amikor szükség volt arra, hogy elkerülje a nyomást a zsebben, Newton a lábával tartotta életben a drive-ot.

A meccs legjobb futója lett, 10-szer futva 76 yardot és egy TD-t szerzett.

"Egy csomó játékot megcsinált saját maga, és meghatározó játékokat csinált meg. Segített fennmaradni a pályán, hogy néhány pontot rakjunk a táblára." mondta Shula.

Több munka Shaq-nek: A rookie linebacker Shaq Thompson munkaterhelése nőtt a 2. héten, és így a hatékonysága is. Miután a defensive játékok 25 százalékában játszott a Jacksonville ellen, az első körös pick 43 százalékban volt pályán a Houston ellen.

Thompson négy tackle-t szerzett, amelyek közül az egyiket a running back Jonathan Grimes ellen mutatta be, amivel a Texans-t negyedik down-ra kényszerítették az első negyedben.

"Biztosak akarunk lenni abban, hogy sikerül a fiatal játékosok beilleszkedése az év elején." mondta a defensive koordinátor Sean McDermott. "Ez egy átállás az előszezonról az alapszakaszra. Azt hiszem, Shaq jó munkát végzett az első meccsén, majd volt egy ugrása (vasárnap) a játékok száma és a hatékonyság tekintetében. Folyamatosan haladunk a megfelelő ütemben."

A védelem lerakta az alapokat: Két meccs után a Panthers mindössze 13 pontot és 282,5 yardot engedett meccsenként - ezzel az eredménnyel mindkét kategóriában az első ötben vannak a ligában.

Mindezt úgy, hogy a linebacker Luke Kuechly csak egy félidőt játszott és a defensive tackle Star Lotulelei még nem lépett pályára.

"Nagyon büszke vagyok a srácokra," mondta McDermott, "de mindannyiunknak meg kell értenünk, hogy még az elején vagyunk."

McDermott-nak tetszik a kémia és az erőfeszítés, amit látott a védelemtől ebben a korai szakaszban.

"Továbbra is építeni kell erre az alapra." mondta. "Az első négy hétről beszélünk és építhetünk egy erős alapra, amely végig segíthet a szezonban."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: foxsports.com