Elhunyt Richard Williamson

A korábbi Panthers asszisztens, Richard Williamson, aki a Carolina edzője volt a kezdetektől, 1995-től egészen 2009-ig, rövid betegség után elhunyt. 74 éves volt.

Williamson egyike volt a Panthers első edző asszisztenseinek és 15 évig volt az edzői stáb tagja, mielőtt visszavonult a 2009-es szezon után. Három headcoach-al dolgozott - Dom Capers, George Seifert, és John Fox -, és úgy tekintettek rá, mint az NFL egyik legjobb tanára.

A 15 év alatt egy kivételével minden évben az elkapók edzője volt, Williamson nevéhez fűződik Steve Smith, Muhsin Muhammad és Rocket Ismail felkészítése, míg számos más játékost is edzett, köztük Mark Carrier-t és Willie Green-t is a legeredményesebb profi szezonjában. Green úgy beszélt Williamson-ról, mint "a legjobb edző, akivel valaha is dolgoztam." A Panthers-nek öt 1000 yardos elkapója volt hivatali ideje alatt, akik 11 1000 yardos szezont produkáltak.

"Rich nevéhez fűződik néhány WR tehetség az NFL legjobbjai közül." mondta Muhammad. "Szőrszálhasogató módon figyelt a részletekre, és mindig felkészített minket az ellenfeleinkre. Nagyon fog hiányozni mindenkinek, aki dolgozott és kapcsolatba került vele. Nem is kérhetett volna egy jobb mentort, edzőt és barátot."

A Panthers jelenlegi elkapó edzője, Ricky Proehl 2003-ban érkezett Carolina-ba és három évet dolgozott Williamson keze alatt.

"Amikor Richard-ra gondolok, egy old school edzőre gondolok. Tudta, hogyan hozhatja ki a legjobbat belőled. Nagy szeretettel edzett, voltak eredményei, és nagyon tiszteltem őt." mondta Proehl, aki azután is konzultált Williamson-nal, hogy ő lett a csapat elkapóinak edzője.

Williamson az Alabama csapatában az irányító Joe Namath-el és a legendás edzővel, Bear Bryant-el dolgozott együtt 1961-ben és 1962-ben, mielőtt csatlakozott a Crimson Tide személyzetéhez, ahol elkezdte az edzői karrierjét. Az edzője volt az NFL-ben a Kansas City Chiefs (1983-1986), a Tampa Bay Buccaneers (1987-1991) és a Cincinnati Bengals (1992-1994) csapatának, mielőtt csatlakozott a Panthers-hez.

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com