A Browns ellen is győzött a Raiders

Tegnap este a Cleveland Browns 27-20-as legyőzésével a Raiders megszerezte a Jack Del Rio korszak első idegenbeli győzelmét.

Ez volt az új vezetőedző első igenbeli mérkőzése és a sikerrel pozitív mérleggel áll a csapat. Legutóbb erre 2011 december 24.-én volt példa amikor 8-7-el álltunk az alapszakaszban.

A győzelem főként a jó offense miatt jöhetett össze. A defense sok yardot engedett az ellenfélnek de azért nagy nyomást helyeztek a Browns irányítójára.

1 2 3 4 Eredmény
OAK 3 14 3 7 27
CLE 0 3 7 10 20

 

Derek Carr 314 passzolt yarddal és 2 passzolt touchdownnal, Latavius Murray 139 futott yarddal és 1 futott touchdownnal míg Amari Cooper 134 elkapott yarddal zárt.

A jó offense mellett a defense főként a futójáték megállításával és Josh McCown sackelésével vétette észre magát. Ray-Ray Armstrong. Malcolm Smith. Khalil Mack, ismét Khalil Mack és Neiron Ball sorrendben sackelték az irányítót.

A Browns elleni mérkőzéssel Cooper az első három NFL mérkőzéséből kétszer is átlépte a 100 elkapott yardos határt. Ezzel DeSean Jackson után (2008) a liga történetének második elkapója lett aki két mérkőzésen is átlépte a 100 elkapott yardot.

A mérkőzés másik rekordere a veterán safetynk Charles Woodson lett. Woodson ezzel mind a 18 szezonjában szerzett legalább 1 interceptiont amire korában csak a Washington Redskins Hall of Famer defensive backje Darrell Green volt képes korábban.

Hosszú várakozás után végre pozitív mérleggel áll a Raiders de a nagy örömködés mellett azért még bőven van min javítani. Az offense kezd összeállni de a defenseel még sok munka lesz.

Ritka dolog de végre volt futójáték bár Murray 139 yardjához azért kellett egy 54 yardos futás. A kezdő RB 5.3-as átlaggal zárt és egy szavunk se lehetne ha mindegyik mérkőzésen meg tudná ezt közelíteni.

Ahogyan azt vártunk a Carr - Cooper páros nagyon jól működik. Egy kicsit még azért színezni kell a passzjátékot és jobban meg kellene osztani a célpontokat. Bár Cooper tegnap agyonverte a liga elitjéhez tartozó Joe Haden-t, ha ezt mindig meg tudná ismételni akkor tényleg elég lesz csak neki passzolni.

A legnagyobb bajunk a defenseel van mert a sackeket leszámítva a passzjátékban szétszedett minket a Browns. A cornerback sorunk miatt azért számíthattunk ilyen defensere de McCown azért sehol sincs Peyton Manning-hez képest és vele még két alkalommal találkozunk idén.

A defense jelenleg:

- 28.7 engedett pont mérkőzésenként (29. hely)

- 414.7 engedett yard (32. hely)

- 323 engedett passzolt yard (30. hely)

- 91.7 engedett futott yard (14. hely)

Vasárnap 19 órától a Chicago Bears-hez látogat a Raiders és az utolsó két forduló után ki lehet mondani, hogy inkább a Raiders számít a találkozó esélyesének.

(nfl.com, Fotó: twitter.com)