Szeptember hónap Kalóza: Jacquies Smith

Ez a hónap egy kicsit kurtára sikeredett, hiszen csak három forduló fért bele. Akár hiszitek akár nem, megvan az első defensive end, aki megkapta tőlünk ezt az igen komoly elismerést! Ha figyeltétek az elmúlt fordulók statisztikáit, nem nagy meglepetés, hogy Jacquies Smith az!

Defensive end-jeink a most már két éve létrejött rovatunkban három ízben kaptak citromot. Név szerint Daniel Teo’Nesheim, Adrian Clayborn és Michael Johnson. Immáron egyikük sem keretünk tagja. Hónap Kalóza viszont eddig nem lett közülük senki. Ki hitte volna, hogy az első defensive end, aki megkapja ezt a titulust tőlünk, az éppen Jacquies Smith lesz?

Mert hát a dallasi születésű srác 2012-ben került a ligába draftolatlanként, s több csapatnál is csak a gyakorló alakulatig jutott, közben még a  kanadai ligát is megjárva. Aztán tavaly a Bucs-nál kötött ki és itt be is tudta verekedni magát a végső keretbe.

Már tavaly is mutatta jeleit, hogy megérdemli a belé vetett bizalmat, így aztán az idén már lényegében stabil kezdője volt a védelmünknek. Ez a hónap különösen jól sikerült neki, hiszen Smith jelen pillanatban is vezeti a liga sack táblázatát. Valljuk be férfiasan, ez a Bucs életében nem egy állandó állapot, hogy valaki a soraiból ebben a mutatóban több forduló után is a legjobb az NFL-ben!

Az első fordulóban a Titans ellen Smith bemutatott 3 szerelést (egyet negatív yardon) 1 sack és 1 siettetés jutott még a rublikáiba. A Saints ellen aztán 3 szerelés (egy negatív yardon) 2 siettetés és 2 kierőszakolt labdavesztés mellett, 3 alakalommal tudta földre vinni Breest. A Texans ellen, bár sack-et nem szerzett, 5 szerelésig jutott, melyből egy negatív yardon történt.

4 sack-jével mint mondottam jelenleg vezeti a liga ezen mutatóit. Persze azért természetesen azon meglepődnék, ha ez így is maradna, mondjuk úgy a tizedik forduló tájékán is, de azért ne vegyük el Jacquies Smith érdemeit! Ha még hozzá vesszük, hogy kereken potom 510 ezer dollárért teszi, amit tesz, akkor meg különösen egy jó ár-érték arányt kapunk. Szerződése jövőre lejár. Ha így halad, csapatunknak bizonyára mélyebben a bukszába kell majd nyúlnia a megtartásához!

Citromot a Kalóznak!

 

Ebben a hónapban egy olyan játékosra esett a választásunk, aki jelen pillanatban a rosteren van ugyan, csak tulajdonképpen nem igazán érthető, hogy miért foglalja ott a helyet!

Amióta Mike Alstott visszavonult szívet szorító látvány számomra a Bucs fullback felhozatala. Pedig azért van még egynéhány csapat, aki él ezzel a pozícióval és bizony jó teljesítményeket is láthatunk. Gondoljunk csak a Raiders-es Mercel Reece-re, vagy a Packers-ös John Kuhn-ra. De én megmondom őszintén, hogy szívesen nézem a Ravens-es Kyle Juszczyk és a Jets-ben vitézkedő Tommy Bohanon játékát is.

Mi a 2015-ös drafton egy hetedik kört költöttünk a fullback Joey Iosefa-ra, amely döntés akkor számomra két okból is kérdőjeles volt. Az egyik, hogy Dirk Koetter támadó alakulatai eddig sem arról voltak híresek, hogy nagyon használnák ezt a pozíciót. Ráadásul fullback-et draftolni mostanában már nem szokás, csak ha egyértelműen építeni akar a csapat a játékára. Egyébként ezen pozíció beszerzési helye a draftolatlanok piaca. Elhoztuk tehát Isosefát 7. körben, hát legyen, mondtam! Végül is ígéretesnek tűnt és hát jó lett volna látni egy fullback-et a csapatban aki utat tör a running back-nek, vagy yardokat fut, célterületnél erőfutással TD-ket szerez. Ha elhoztuk, hát Iosefa biztos jó lesz erre, gondoltam! Aztán meglepett a hír, hogy a keretszűkítésnél Iosefa elvérzett, a Bucs pedig visszahívta a tavaly is csapatunknál megforduló Jorvorskie Lane-t. Mondván, hogy ő hasznosabb lesz majd a futás blokkolásnál.

Nos! Ebből mindössze annyi következett be, hogy Lane jelenleg a rosterünk tagja, de használni csak az első fordulóban használtuk, ahol a futás blokkoláshoz egy hangyányit sem tudott hozzá tenni, és volt egy darab futása, kereken nulla yardért. Ennyi tehát, amit Lane szeptemberben hozzá tudott tenni a Bucs teljesítményéhez.

Jorvorskie Lane egyébként tényleg egy szimpatikus texasi srác. Azonban én úgy gondolom jelenleg csak felesleges kolonc a Bucs rosterén. Nem tud hozzá tenni és nem is igazán illeszkedik Koetter elképzeléseibe. Ezért kapja a hónapban ő tőlünk a citromot, melyet véleményem szerint egy kicsit megoszthat a stábbal!

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com