Három fontos dolog a koordinátoroktól

Sok tisztelet a Seattle felé: Amikor a Panthers és a Seahawks találkozik, mindenki tudja, hogy kemény, védekező szellemű játékra számíthat.

A Carolina, mint a kétszeres NFC South bajnoki cím védője, egy csomó tisztelettel megközelíti meg a Seattle elleni játékot.

"Tiszteletben tartjuk azokat a srácokat." mondta a defensive koordinátor Sean McDermott. "Mint defensive srác, szeretem ezt a fajta játékot. Hasonló játékot játszanak ahhoz, amit mi játszunk, és talán ezért van ilyen affinitása annak, ahogyan hozzáállunk a játékukhoz."

Az affinitás lehet, hogy nem az a szó, amit az offensive koordinátor Mike Shula használ, akinek az egysége megtalálni a módját, hogy pontot szerezzen a magasztalt Seattle védelem ellen.

Beleértve a tavalyi NFC Divisional Playoff vereséget is, a Panthers négy egymást követő meccsen is vereséget szenvedett a Seahawks ellen az elmúlt három szezonban. A Carolina átlagosan alig több, mint 11 pontot szerzett ellenük meccsenként.

"Mindannyian tudjuk, hogy jók, és még jobbak otthon." mondta Shula. "Ez egy hatalmas kihívás."

A Seahawks szokatlan módon a szezont 2-3-al kezdte, de Shula nem hisz abban, hogy bármivel is gyengébb lenne a védekezésük, mint az elmúlt néhány évben, föleg azután, hogy a dinamikus safety Kam Chancellor visszatért, miután kihagyta az első két meccset.

"Azt hiszem, ugyanolyan jók, vagy jobbak." mondta Shula.

Newton győztes játékot játszik: Miután egy kis időt szánt önmagára a bye week-en, Shula beszélt az irányító Cam Newton lenyűgöző teljesítményéről, amit a szezon első negyedében mutatott.

Tetszik neki, ahogy az ötödéves irányító irányítja az offense-t és sikeres helyzetbe hozza a csapattársait.

"A meccs napokon igazi vezér - a megfelelő pozícióba hozza a többieket, látja az egy-egy elleni vagy gyenge védekezést." mondta Shula.

És amikor a dolgok nem mentek a tervek szerint, Newton már használta atlétikai adottságait a lánc mozgatásához.

"Kisegített minket. Megcsinált néhány hihetetlen játékot." mondta Shula. "Nyugodt, amikor a dolgok talán nem egészen úgy alakulnak, ahogy terveztük őket - az önuralma sokkal jobb."

Viszont a passzok sikerességének aránya egy olyan terület, amely egyértelműen javításra szorul. Newton 55,4 százalékos pontossággal passzol, amellyel a 34. az NFL-ben.

"Ezt fel kell javítanunk. Ennek jobbnak kell lennie." mondta Shula. "Mindannyiunknak egy kicsit jobban kell végeznünk a dolgunkat."

A védelem hangzatos kezdése: McDermott-nak nagyon sokat jelentett az, amit látott, amikor áttekintette a szezon első négy meccsét.

"A legfontosabb - távol tartjuk a csapatokat az eredményjelzőtől a legtöbb esetben." mondta McDermott, akinek a védelme a negyedik helyen áll a meccsenkénti engedett pontok tekintetében (17,8) és a 10. az engedett yardok tekintetében (339).

De különösen csalódott volt a touchdown miatt, amit a Carolina engedett az utolsó percben a 37-23-as, Buccaneers elleni győzelem során. Sok kezdő nem játszott már akkor, és McDermott úgy érezte, hogy túl nagy volt a hiányzók aránya.

"Nem voltam elégedett az utolsó ponttal, amit engedtünk a Tampa Bay-nek és ahogyan végigmentek rajtunk." mondta McDermott. "A srácoknak, akik beszállnak a meccsbe, ugyanolyan szinten kell játszani, ahogy elkezdtük a meccset. Ezen kell még javítani."

Minden az alapokkal és a technikával kezdődik McDermott számára, és ebben a tekintetben az egysége erősen kezdett.

"Alapvetően azt gondolom, hogy megfelelő dolgokat csináltunk." mondta. "Jobban szerelünk most, úgy érzem, mint ahogy csináltuk a korábbi években. Megcsináljuk a blokkokat. Elkapjuk a játékosokat, amikor lehetőségünk van rá."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: emeraldcityswagger.com