Mit tanultunk a Seahawks elleni meccsből?

Stewart a Panthers motorja: 

A running back Jonathan Stewart idei első két TD futása nyilvánvalóan fontos volt a Panthers 27-23-as győzelme során Seattle-ben. De a többi 18 futásból szerzett 76 yard elengedhetetlen volt a Carolina sikeréhez a vaskos Seahawks ellen.

"Ha mozgatod a láncot és pörgeted az órát, az megadja az alaphangot.“ mondta Stewart. "Ez kemény teljesítmény volt elöl."

Stewart, a Washington-i születésű játékos mintegy 20 barát és családtag előtt lépett pályára, következetesen harcolva a kemény yardokért és nem volt hajlandó lemenni az első contact után.

"Nem hiszem, hogy a tehetsége elegendő elismerést kap." mondta a tight end Greg Olsen. "Ha megkérdezed az eddigi védelmeket, akikkel játszottunk,  nem volt könnyű szerelni a srácot. Elvégzi a piszkos munkát, és egy pokoli játékos."

"Stew úgy játszott, mint egy őrült." mondta az irányító Cam Newton.

Vajon Stewart hogy érzi, a Seattle védelmét végül megviselte a Carolina kemény futása?

"Egyértelműen."

Olsen nagy napja lehetett volna még nagyobb is: 

Olsen úgy játszott, hogy az újabb Pro Bowl szezont érhet,  hét elkapással 131 yardot szerzett, valamint a meccset eldöntő touchdown-t.

Csak három yard és Olsen három touchdown-t is szerezhetett volna.

"Cam odajött hozzám. Azt hitte, hogy azt mondja: "Csodálatos munka." Ehelyett azt mondta: "Ember, három TD-t kellett volna szerezned."" mondta Olsen. "Azt mondtam neki, hogy amilyen gyorsan csak tudtam, mentem."

Mindkét Stewart touchdown azután jött, hogy Olsen röviddel a gólvonal előtt megakadt. A harmadik negyed végén, a Carolina 20-7-es hátrányban volt, amikor Olsen-nek volt két 22 yardos elkapása, a második után Stewart a 2 yardos vonalról indulhatott. Majd körülbelül négy perc volt hátra a meccsből, amikor Olsen egy 32 yardos elkapást is megcsinált - a legtöbb yardot az elkapás után szerezte - egészen az 1 yardos vonalig jutva. Stewart touchdown-ja után a Carolina 23-20-ra felzárkózott és előkészítette a terepet Olsen meccset eldöntő TD-jéhez az utolsó percben.

"Boldog voltam, hogy Stew szerzett néhány TD-t." mondta Olsen. "Megérdemli."

Az egész a támadófallal kezdődött: 

Legyen az Olsen, Stewart, vagy valaki más, aki megszerezte a yardokat, a támadófal segített abban, amit a Carolina elért, ami kétségkívül ritka teljesítmény - négy 80 yardos touchdown drive-ot vezettek a Seattle magasztalt védelme ellen.

"Sokat elmond, hogy mit tudtunk csinálni elöl." mondta Olsen. "Sok yard volt kemény, nehéz yard a támadófal és Stewart számára."

Amellett, hogy segítettek egyengetni az utat Stewart idei legjobb teljesítményéhez, a támadófal megadta Newton-nak, amire szüksége volt, hogy meccset eldöntő drive-ot vezessen.

"Tudjuk, hogy Jonathan meg fog tenni mindent, amit tud. A legkevesebb, amit tehetünk, hogy odamegyünk és blokkolunk mindenkit." mondta a jobb oldali tackle Mike Remmers. "És megpróbáljuk a legjobbat, amit csak lehet, hogy Cam-nek annyi ideje legyen, amennyi csak kell neki."

Kuechly újra a nagy úton:

A vezetőedző Ron Rivera azt mondta a hét elején, nem akarja, hogy a linebacker Luke Kuechly játsszon minden defensive snap során, azt követően, hogy három meccsnyi kihagyás után visszatért az agyrázkódásból.

De különösen azután, hogy A.J. Klein nem játszhatott, rögtön tudtuk, hogy Kuechly ott lesz egész idő alatt.

"Elég jó volt, nem gondolod?" mondta Olsen. "Úgy tűnt, hogy minden alkalommal, amikor tumultus volt, ott volt a legalján. Biztosan segített, hogy ott volt. Ő különleges. Jó volt látni őt odakint ki sem esve a ritmusból."

Kuechly, aki az NFL-ben a legtöbb tackle-t szerezte az első három NFL szezonjában, elkezdte bepótolni az elvesztegetett időt, a meccs legjobbja volt 14 szereléssel.

"Van egy nagyszerű csoportunk, és jó volt újra ott lenni velük." mondta Kuechly, kijelentve, hogy "nagyszerüen" érezte magát a fizikai csata után.

"Ez nekünk egy nagyszerű győzelem." tette hozzá. "Mindenki nagyon izgatott volt."

A futás elleni védekezés ragyogó volt: 

A Seahawks úgy kezdte a meccset, mint az NFL legjobban futó csapata, és a Carolina védelme válaszolt a kihívásra.

A running back Marshawn Lynch 17 alkalommal futott, 54 yardot szerezve - ez 3,2 yardos átlag. Az irányító Russell Wilson ehhez tett még hozzá 53 yardot nyolc kísérletből.

"Srácoknak kell lenni Lynch körül." mondta Kuechly. "Ez a legfontosabb dolog. Ki tud törni a szerelésből - ez az, amit csinál. Egy szörnyeteg, és igazán keményen fut. De ha van egy csomó srác körülötte, ez korlátozza abban, amire képes."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu