Regular season week 6: Giants 7 Eagles 27

Hitehagyott játékot nyújtva mindössze egy jó drive-val sikerült előrukkolni Philadelphiában, ezen kívül a mérkőzés további részében csak szenvedtünk. Lássuk bővebben is a borzalmat...

Pedig jól indult az éjszaka, rögtön az első pozícióból jött a Beckham touchdown. A játékok jól felépítettek voltak, Manning mindig megtalálta célpontjait és a futójáték is be tudott segíteni. A védelem is rögtön kivédekezte az Eagles támadását és újra az offense-ünk jött. Ekkor romlott el valami, hiszen egy jó Eli passz után Donnell szerencsétlenkedése után DeMeco Ryans INT-t szerzett, amely után egyenlített is a Philadelphia, ezután pedig már nem tudtunk pontot szerezni... Jött még egy pick, amelynek visszahordásából azonnal jött is a touchdown és végleg elindultunk a lejtőn.

Innentől kezdve egy pillanatra nem éreztem, hogy esélyünk lenne megnyerni a mérkőzést. Támadóink azt sem tudták milyen rendezvényen vannak, csak lézengtek a pályát, mintha elengedték volna a hétfő estét. Lehet, hogy a Ryans pick változtatta meg a csoportrangadó alakulását, de egy-egy eladott labda nem szabad, hogy ennyire kizökkentsen egy teljes csapatrészt. Lehet itt beszélni a rossz gameplanről, egyéni hibákról, nem megfelelő hívásokról, de ez a vereség fejben múlott. Az első félidőben az újonc Ereck Flowers próbálta meg a kispad mellett összerántani az offense-t, hogy ugyan már küzdjenek is kicsit, mert semmi sincs veszve.

Pedig a Philadelphia minden tőle telhetőt megtett... Sam Bradford háromszor adta el a labdát és egyszer Jordan Matthews kezéből is sikerült kiküzdeni a játékszert. A védelem annyiban hibás, hogy egy-egy csúnya hiba után az Eagles-nél hagyta a labdát, gondolok itt Damontre Moore roughing the passer büntetésére (és valamennyire ide sorolhatjuk a punter lezúzását is). Ezen kívül a defense azért kitett magáért, minőségi pass rush nélkül hétről hétre 100%-ot hoznak ki magukból. Pozitívum volt az is, hogy Landon Collins megszerezte élete első interceptionjét az NFL-ben és nagyot kellett küzdenie érte!

2015 eddigi leggyengébb teljesítményét nyújtottuk, ehhez nem fér kétség. Láttunk már ilyet a profik világában, de tavaly is így indult a történet és utána elindultunk a lejtőn... Idén ennek nem szabad megismétlődnie, a következő hetek döntik majd el, hogy csak egyszerű kisiklás volt ez a MNF, vagy Manningék valódi arcát láthattuk. Előbbi esetben nem történt nagy probléma, jó pozícióban vagyunk és még mindig előttünk a szezon (persze ilyenkor fáj igazán az idény eleji két vereség...), ellenkező esetben viszont év végén hullani fognak a fejek. Ha sikerül feledtetni ezt a kudarcot és egy hét múlva tiszta fejjel megy ki a pályára az offense, akkor a Dallas ellen ki lehet majd javítani ezt a csúnya vereséget.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu