Beharangozó: Panthers - Colts

Amikor a sorsolás kijött hat hónappal ezelőtt, a Panthers szakértői kiemelték a négy meccses szakaszt, amely a kétszeres NFC bajnok Seattle ellen kezdődött és három hazai meccsel folytatódott, ahol az ellenfelek 10 vagy még több meccset nyertek tavaly, és azon tűnődtek, hogyan lesz képes a Panthers megnyerni ezeket a meccseket?

Most, a szakasz felénél, két győzelem már megvan, miután a Panthers négy győzelemmel kezdte a szezont, és a vendég Indianapolis Colts szembesül ilyen kérdésekkel. A 3-4-el álló Colts számára három olyan meccs következik, ahol az ellenfelek együttes eredménye 18-1.Míg a kívülállók eddig azt kérdezték, hogy a Carolina hogyan nyerheti meg ezt a szakaszt, most már inkább az a kérdés, hogyan tudja esetleg elveszíteni, bár a Panthers nem foglalkozik ilyenekkel.

Ennek a megközelítésnek köszönhető, hogy jelenleg az NFL legjobbjai 10 egymást követő alapszakasz győzelemmel."Ez elég jó, nyilván, de a célunk az 1-0 hetente." mondta a tight end Greg Olsen. "Ez az egyszerre csak egy meccs hozzáállás, és ez a megközelítés - bármilyen közhely is - valójában az egyetlen helyes hozzáállás egy NFL szezonhoz. Ez egy kemény, hosszú szezon, egy darálás. Ha elkezded csoportosítani a dolgokat, és messzebbre tekintesz, akkor túlterheled magad."

A Panthers megengedheti magának, hogy élvezze a közelmúltban elért sikereket és a második egymást követő főműsoridős meccset. Ugyanakkor már jó munkát végeztek azzal, hogy nem merültek el a reflektorfényben.

"Mi csak élvezzük a játékot egymással. És egymásnak játszunk, nem egymással - ez egy fontos tényező." mondta a fullback Mike Tolbert. "Egyfajta izgalom jár át, ha főműsoridőben játszol. De tudom, hogy a Colts úgy fog kijönni, hogy mindent meg fognak próbálni, hogy legyőzzenek minket itt hétfőn este. A mi feladatunk, hogy megállítsuk őket."

A Colts abban a reményben lép pályára, hogy a tavalyi AFC Championship formát hozzák, de a vártnál hullámzóbb teljesítményt mutattak ebben a szezonban. Elvesztették az első két meccset, összeraktak egy három meccset nyerő szériát, és most ismét kikaptak kétszer egymás után - először a New England ellen, majd 27-0-ás hátrányban voltak a félidőben múlt héten a New Orleans ellen, mielőtt elkezdtek jobban játszani a második félidőben.

De a Colts, csakúgy, mint a Panthers, az első helyen áll a saját divíziójában, az összes reményük a szezonnal kapcsolatban még elérhető közelségben.

"Ez egy jó csapat." mondta a defensive end Jared Allen. "Győzelem és vereség egy apró dolgon múlik ebben a ligában. A legjobb játékukra számítok, és arra készültünk."

És ez kétségtelenül az, amire a Panthers felkészült. Nem, ők nem immúnisak a rossz napokra, és még nem érték el azt a pontot, ahol immúnisak a vereségre a jó napokon.

De egy dologra számíthatunk a Carolina-val kapcsolatban: Nem fog azért kikapni, mert megengedi az ellenfélnek.

"Belekeverheted a számokat és a statisztikát, hogy hol állnak a csapatok és hogy mennyire küzdenek. De az NFL-ben minden csapat a legjobbat nyújtja." mondta Olsen. "Ezek a srácok profik, sok tehetséges játékossal, és egy nagyszerű személyzettel. Feltüzelve fognak jönni és felkészülten. Ha tehetséges és felkészült vagy ezen a szinten, minden meccs egy harc."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: foxsports.com