A Tennessee Titans kirúgta a vezetőedzőjét

Ma bejelentették, hogy Ken Whisenhunt a továbbiakban már nem áll a Tennessee Titans alkalmazásában. A mai bejelentés hatalmas meglepetést okozott mert a gyenge mérleg ellenére sem lehetett arról hallani, hogy veszélyben lett volna Whisenhunt állása.

Whisenhunt a második szezonjában töltötte be a Titans vezetőedzői posztját és még két és fél éves szerződéssel rendelkezett. A tavalyi szezonban 2-14-es mérleggel zárt a csapatával és az idei alapszakaszban 1-6-os mérleggel állnak. Így nézve viszont teljesen érthető a menesztése mert pályafutása alatt 3-20-as mérleget ért el a Titans-el.

"Miután átgondoltuk a lehetőségeinket úgy döntöttünk, hogy felmentjük Ken Whisenhunt-ot a vezetőedzői feladatok ellátása alól. Több fejlődést vártunk el a csapattól és úgy éreztük, hogy eljött a váltás ideje. Szeretnék köszönetet mondani Ken-nek az erőfeszítéseiért és a kemény munkájáért amivel megpróbált minket jobbá tenni." - szerepelt a csapat tulajdonosának Amy Adams Strunk-nak a nyilatkozatában.

A gyenge teljesítmény miatt teljesen érthető a vezetőség döntése de hatalmas meglepetést jelent Marcus Mariota miatt. A második helyen kiválasztott QB az egész felkészülési időszakot Whisenhunt-al töltötte és az edző által alkalmazott offenset sajátította el. Egy nagyobb átalakítás komolyan visszavetheti Mariota-t az újonc szezonjában.

A vezetőség Whisenhunt menesztése mellett bejelentette, hogy a korábbi tight end edző és vezetőedző asszisztens Mike Mularkey lesz a csapat ideiglenes vezetőedzője. Mularkey elődjéhez hasonlóan offense szemléletű edző és egyéves vezetőedzői tapasztalattal rendelkezik mert korábban a Jacksonville Jaguars-nál töltötte be a posztot.

(nfl.com, Fotó: cbssports.com, titansonline.com)