Panthers 29 - Colts 26

Amikor már úgy tűnt, hogy a Carolina Panthers győzelme biztos, az Indianapolis Colts talpraállt.
De a Panthers, ahogy az egész szezonban, most is megtalálta a módját, hogy megnyerje a meccset, ahol egyszer, a hosszabbításban volt hátrányban, és 29-26 győzelmet aratott a Monday Night Football meccsen.

Miután a 17 pontos előnyt a negyedik negyed második felében elengedték, a Panthers nem esett pánikba, és végül 7-0-ra javította a mérlegét, az első alkalommal a franchise történetében Graham Gano 52 yardos mezőnygóljával 05:22-vel a hosszabbítás vége előtt."Nem volt szép. Tudjuk." mondta az irányító Cam Newton.

"Tudjuk, hogy jobbnak kell lennünk, de a végén mi vagyunk azon szerencsés kevesek egyike, akik azt mondhatják, 7-0-al állunk."

Miután a Panthers két TD-t szerzett kevesebb mint öt perc alatt és 23-6-ra vezetett az utolsó 10 perc előtt, a Colts offense-e felébredt. Az irányító Andrew Luck két touchdown drive-ot vezetett, amivel 23-20-ra felzárkóztak, az egyik egy 27 yardos passz volt a wide receiver Andre Johnson-nak 07:04-el, a másik egy 8 yardos a tight end Coby Fleener-nek 2:27-el a vége előtt.

Az Indianapolis visszakapta a labdát a saját 40 yardos vonalánál 02:02-vel a vége előtt és a 4 yardos vonalig jutottak egy 16 játékból álló drive után, időkérés nélkül, kiharcolva a hosszabbítást Vinatieri 24 yardos mezőnygóljával.

"Andrew Luck egy nagyszerű játékos, akinek jó fegyverei vannak." mondta a safety Kurt Coleman. "Képesek voltak néhány nyitott teret találni az end zone-ban és megcsinálni a játékot."

A Colts Adam Vinatieri 50 yardos mezőnygóljával a hosszabbítás első labdabirtoklása után először vezetett, de a Panthers-nek volt egy esélye válaszolni. Megtették a 42 yardos Gano mezőnygóllal.

A Panthers védelme később a meccs hősévé tette Gano-t. A második játéknál az Indy kpvetkezö drive-jában a safety Roman Harper beleért egy passzba középen és a linebacker Luke Kuechly szerezte azt meg az Indy 39 yardos vonalánál. Kuechly majdnem véget vetett a meccsnek egy interception-nel az end zone-ban, még a rendes játékidőben, az utolsó másodpercekben, de akkor nem tudta megszelídíteni a labdát.

"Tudtam, hogy el kell kapnom." mondta Kuechly. "Már közel voltam hozzá pár másik alkalommal, és nem tudtam megszerezni azokat. Ez a labda, amibe Roman beleért, pont oda jött hozzám. Csak el kellett kapnom."

Az offense, amely 57 yardot haladt, hogy Gano-t field goal távolságig juttassa a hosszabbításban az egyenlítésért, nem tudta megszerezni a first down, de szerzett 5 yardot a harmadik kísérletnél, ami után Gano 52 yardról rúghatott. Gano, aki kihagyta az extra pontot, amikor a Panthers 23-6-ra vezetett, magabiztosan rúgta be élete első "hirtelen halált" jelentő mezőnygólját.

"A feleségem ott volt a lelátón, és próbáltam megtalálni őt, mert nagyon izgatott voltam. Már régóta vártam egy ilyenre." mondta Gano. "Már sokszor egyenlítettem és fordítottam, de régóta nem volt győztes rúgásom."

Az esős éjszakán, a Bank of America Stadium-ban a védelmek domináltak az őrült utolsó negyed előtt. A Panthers vezetett 10-6-ra, amikor fumble-t csináltak az 1 yardos vonalon a harmadik negyed végén, majd átvette az irányítást, mielőtt kiadta volna a kezéből azt.

Egy 79 yardos drive után Newton, nem tudta átvenni a snap-et a tartalék center Fernando Velasco-tól - aki a sérült kezdő Ryan Kalil helyett játszott - az esőben. De a védelem kikényszerített egy 3&out-ot, az elkapó Ted Ginn Jr. egy 18 yardos punt visszahordással a Indy 29 yardos vonaláig jutott, Newton pedig egy tökéletes labdát adott a tight end Greg Olsen-nek, aki a 27 yardos touchdown-al 17-6-ra növelte az előnyt.

Miután a csapatok felváltva punt-oltak, Coleman megcsinált egy nagy játékot, leszedve egy túldobott labdát és 16 yardos visszahordást csinált belőle, az Indy 30 yardos vonaláig jutva. Három játékkal később Newton megtalálta a wide receiver Philly Brown-t az end zone-ban egy 7 yardos TD passzal, 23-6-ra növelve a vezetést 10:44-el a vége előtt.

Amikor már úgy tűnt, hogy vége a meccsnek, a Colts Luck irányításával produkált egy fantasztikus comeback-et.

"Kapott egy kis energiát, elkapta a fonalat." mondta a vezetőedző Ron Rivera.

A Panthers uralta az első perceket köszönhetően két labdaszerzésnek és egy pár merész offense játékhívásnak. Kettő a Colts első öt snap-jéből labdavesztéssel ért véget és a Carolina 10 pontot szerzett ezekből.

Az Indianapolis második snap-je a meccsen sosem találkozott Luck-al. A center Jonotthan Harrison, aki a sérült kezdő Khaled Holmes helyett játszott, a nedves talajon megcsúsztatta a labdát. Harper megszerezte azt az Indy 24 yardos vonalán és három játék valamint három yard múlva Gano egy 39 yardos mezőnygóllal 3-0-ra módosította az állást.

A Colts harmadik játékában a következő drive során Luck dobott egy interception-t, amit a cornerback Charles Tillman szerzett meg az Indy 37 yardos vonalán. A Panthers megcsinált egy harmadik-és-hosszú, majd két negyedik-és-1 kísérletet, Newton 2 yardos játékával a 14 yardos vonalon, majd a running back Jonathan Stewart harcolt meg a pontokért egy 3 yardos futás után, ezzel 10-0 lett az állás.

"A Mester bízott bennünk, amikor több negyedik down-os helyzetnek is nekimentünk, ez sokat mond." mondta Newton.

"Ezek vagyunk mi. Ez az, amit mi már felépítettünk." mondta Olsen. "Nem játszunk nagyszerűen. Nem parádéztunk, de megvertünk egy jó csapatot, akik a legjobbat nyújtották ilyen kedvezőtlen körülmények között is."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: en-maktoob.news.yahoo.com