Johnny Football kezd a szezon hátralevő részében

A Cleveland Browns vezetőedzője Mike Pettine a mai napon bejelentette, hogy a tavalyi elsőkörös választottjuk Johnny Manziel lesz a csapat kezdőirányítója a szezon hátralevő részében.

A Browns vasárnap este 30-9-re kikapott a Pittsburgh Steelers vendégeként. A héten töltik le a pihenőhetüket így majd két hét áll a rendelkezésükre a váltáshoz.

Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy az utolsó két alapszakasz mérkőzésen már Manziel kezdett de akkor még csak mint Josh McCown helyetteseként léphetett pályára.

A Steelers elleni mérkőzésen 372 passzolt yardot szerzett és passzainak 73%-a sikeres volt. Pettine elmondása szerint Johnny Football majd kétéves pályafutásának legjobb mérkőzést játszotta vasárnap este.

Manziel az idei szezonban három mérkőzésen kezdett, 933 yardot, 5 touchdownt és 2 interceptiont szerzett. McCown a csapat korábbi kezdőjeként hét mérkőzésen, 1,897 yardot, 11 touchdownt és 4 interceptiont szerzett.

A számok alapján elérkezett a váltás ideje és a bejelentés előtt Pettine dicsérte Manziel-t és kiemelte, hogy az utóbbi időben szignifikáns előrelépést tapasztalt az irányítójánál.

A Browns helyzetét végiggondolva egy teljesen logikus lépés született. A szezon elment, a fiatal elsőkörös irányítóm kicsit jobban játszik, mint a veterán kiöregedő félben levő játékosom. A jövő szempontjából Manziel-nek mihamarabb fel kell vennie az NFL ritmusát.

(espn.go.com, Fotó: cleveland.com)