Regular season week 13: Giants 20 Jets 23 (OT)

Újabb kínos vereséget szenvedtünk, ezúttal a New York Jets ellen sikerült kikapni 10 pontos hátrányból. Ahogyan már idén megszokhattuk láttunk szép jeleneteket, de mindhárom csapatrész az edzőinkkel beleértve kivette a részét ebből a vereségből.

Játékosainkon látszott a múlt heti vereség, elég lagymatagul indult a kezdés. Egy szép Beckham elkapás és a Harris TD után hozzánk került a lélektani előny, ami 20-10-es félidei vezetést eredményezett. Sajnos több pontot már nem sikerült szerezni, köszönhetően egy buta playhívásnak is, így a Jets hosszabbításra tudta menteni a mérkőzést. A pénzfeldobást ellenfelünk nyerte meg és egy közeli mezőnygóllal át is vették a vezetést. Persze jött a válasz, sikerült 48 yardig eljutni, de Josh Brown idén először hibázott, így egy újabb megnyert mérkőzés lett oda.

A sérülésekkel most sem volt szerencsénk, Ereck Flowers bokasérülés miatt idő előtt kiállni kényszerült. Teljesen szétesett az egyébként okos munkával építgetett támadófal, a két évvel ezelőtti helyzethez hasonlóan ismét eljutottunk oda, hogy majdnem minden összecsapáson más ötös próbálja megvédeni Manninget. Szintén nagy hibája az offense-nek, hogy Eli-nak mindössze Beckham az egyetlen effektív elkapója. Randle észrevehetetlen, néha Will Tye-t sikerül megtalálni, de ez kevés. Miért nem kap több lehetőséget Nicks?

A védelemben sikerült javulnia a pass rush-nak, védőink 3 sacket is elértek. Ebből Robert Ayers kettőt is szerzett, de Jason Pierre-Paul még nála is jobb volt, a defense-ben ő volt ma az MVP. Nagy kár július. 4-i balesetéért, sokszor látszik, hogy jobb kezével nem tud kapaszkodni. Ismét volt labdaszerzés is, de ezen kívül más pozitívumról nem lehet beszámolni, nagyon kevés valódi tehetség van ebben a védelemben, 3-4 játékoson kívül csupa új emberekre lesz szükség.

A special team ásza Dwayne Harris lett, két visszahordott touchdownja is van már idén. Josh Brown pedig a világ egyik legszerencsétlenebb embere lett, a mai napig nem hibázott idén, csak ma a hosszabbításban. Hogy hibáztatom ezért? Egyáltalán nem... Egyrészt ha mindenki így játszana mint ő most már majdnem biztos lenne a rájátszásba jutásunk, másrészt ennyi hiba évente belefér.

Az igazi nagy probléma a red zone-ban 4th & 2 kísérletre való nekimenetel volt. Láttunk már ilyet idén. Edzőink túl mohók voltak, ki akarták végezni a Jets-et. Nem elégedtek meg az esetleges 13 pontos előnnyel, helyette 17 pontos differenciát akartak, amiből interception lett. A játékhívás is teljesen esélytelen volt, Randle és Harris keresztje nem jött össze, Manningnek viszont szabadulnia kellett a labdától. Az események már csak a maguk medrében zajlottak és az ahogyan lenni szokott egy-egy ilyen rossz döntést alaposan megbüntetnek a futballistenek.

A legkomikusabb az egészben, hogy kis szerencsével még mindig simán versenyben maradhatunk az NFC East megnyeréséért vívott harcban. Ehhez az kell, hogy a Cowboys nyerjen a Redskins ellen, bár erre Romo nélkül viszonylag kevés esélyük lesz. A realitás azonban az, hogy ennek a csapatnak ez az igazi arca amit most láttunk. Az elmúlt években az volt a jellemző a franchise-ra, hogy a kulcsszituációkat rendre jól sikerült megoldani, ez most elmaradt. Ahogyan olvasható ez a tulajdonosi körnek sem tetszik, így komoly változások jöhetnek az offseasonban.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: abc7ny.com