Az NFC East hátralévő sorsolása

Egy kis esélylatolgatás. A következő ellenfelekkel kell megbirkózniuk a csapatoknak:

Giants

12/14: @ Dolphins (5-7)
12/20: Panthers (12-0)
12/27: @ Vikings (8-4)
1/3: vs. Eagles (5-7)
Átlagos győzelmek száma: 7,5

Nehéz sorsolás van csapatunk előtt, hiszen a veretlenségre hajtó Carolinával és a szintén rájátszásba igyekvő Minnesotával is meg kell küzdenünk. Nem optimális a helyzet, hiszen az alapszakaszt a Philadelphia ellen játsszuk, akik ellen már csúnyán leszerepeltünk. A Miami sem lesz gyenge ellenfél, bár az ő játékuk is igen hullámzó. Nehéz lesz...

Eagles

12/13: Bills (6-6)
12/20: Cardinals (10-2)
12/26: Redskins (5-7)
1/3: @ Giants (5-7)
Átlagos győzelmek száma: 6,5

A Buffalo ellen "kezdenek" akiknél Shady McCoy biztosan nagy motivációval lép majd pályára korábbi alakulata ellen. Nagy meccsre számíthatunk. Az Arizona szinte már rájátszásba jutott, így előfordulhat, hogy a vártnál kisebb motivációval lépnek pályára, de még így is biztosan komoly ellenfélnek számítanak majd. Az ünnepekre két csoportrangadó marad a Philly-nek, előbb a Washingtont fogadják, majd végül hozzánk látogatnak.

Redskins

12/13: @ Bears (5-7)
12/20: Bills (6-6)
12/26: @ Eagles (5-7)
1/3: @ Cowboys (4-8)
Átlagos győzelmek száma: 5

Papíron nekik van a legkönnyebb dolguk, bár három mérkőzésük is idegenben lesz és ott nem nagyon megy idén Cousins-éknak. Elsőként Chicago-ba utaznak, majd a Buffalo-t látják vendégül, végül pedig tesznek egy NFC East kört.Valóban ők játszanak a leggyengébb mérlegű csapatok ellen, de nem biztos, hogy nekik is lesz a legkönnyebb dolguk.

Cowboys

12/13: @ Green Bay Packers (8-4)
12/19: Jets (7-5)
12/27: @ Buffalo Bills (6-6)
1/3: Redskins (5-7)
Átlagos győzelmek száma: 6,5

Mi lett volna ha nem sérül meg Romo? Most már nem tudjuk meg, de az biztos, hogy csapattársainak nem lesz melegük Green Bay-ben. A Jets ellen is komoly csatára számíthatnak, bár az könnyebben abszolválható meccsnek tűnik. Egyszer még ők is játszanak a Buffalo ellen és a fővárosban zárják az alapszakaszt.

Hogy ki jut rájátszásba? Fogalmam sincs, de szerintem másnak sincs. Ésszerű magyarázatot szinte képtelenség adni bármelyik csapat irányába is, itt már a szerencsének és a jó formaidőzítésnek is nagy szerepe lesz. Persze amennyire ingadozóak a franchise-ok teljesítményei, hétről hétre változnak az esélyek és az előzetesen leírt Cowboys is beleszólhat még a csatába. Alapos kritikákat kapott ezért az NFC East, mert egy csapat sem tudott innen kiemelkedni és mind a négy csapat gyenge mérleggel áll. Viszont azt is vegyük figyelembe, hogy ez óriási csatát hozhat és ha minden így marad, akkor január 3-án valószínűleg nagy meccseket láthatunk.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: insidethestar.com