A New England Patriots szerződtette az egyik legeredményesebb aktív running backet

jacksonbill.jpgA running backeket sújtó sérüléshullám miatt a címvédő New England Patriots csapatának sürgősen szüksége volt egy megbízható futóra és tegnap bejelentették a választottjukat. A próbajáték után a veterán, már félig visszavonult Steven Jackson mellett döntött a Patriots vezetősége.

A jelenleg 32 éves Jackson az utolsó két szezonban az Atlanta Falcons játékosa volt de csapat nélkül maradt és az idei szezont teljes egészében ki kellett hagynia. Jackson 11.388 futott yardot és 68 futott TD-t szerzett a pályafutása során. Az offseasonban még a legeredményesebb aktív running backnek számított de a szezon során Frank Gore és Adrian Peterson is megelőzte a veterán futót.

Jackson pályafutása első 9 évében a St. Louis Rams játékosa volt és csak az újonc szezonjában nem tudta átlépni az 1.000 futott yardot. Borzasztóan kiugró éve nem volt de nagyon stabilan termelte a yardokat a Kosok játékosaként.

Jackson a Rams játékosaként 4.23 yardot átlagolt futásonként de Atlantában az átlaga csak 3.5 és 3.7 yard volt az utóbbi két évben.

A Patriots már hetek óta elvesztette Dion Lewis-t ami nagy veszteséget jelentett az offense számára. Lewis nem csak a futójátékban hanem a passzjátékban is komoly veszélyt jelentett. Jackson személyében megfelelő helytettest találtak.

A veterán játékos mellett a Patriots a múlt héten a gyakorlócsapatába szerződtette a Denver Broncos korábbi második körös játékosát Montee Ball-t is. A fiatal futónak azonban még várnia kell a bemutatkozásra mert helyette a fullback Joey Iosefa-t aktiválták aki pályára is lépett a hétvégi Tennessee Titans elleni mérkőzésen amelyen 56 futott yardot szerzett.

(nfl.com, Fotó: gettyimages.com, twitter.com)