Mike Evans kiváló évet zár

Kissé furcsa évet tudhat maga mögött Mike Evans. Ami tele volt kimagasló teljesítményekkel, ám elszomorító hullámvölgyekkel is egyaránt a számára.

Először is 66 elkapásból második profi évében is sikerült 1000 yard fölött teljesítenie. Pontosabban 1046 yardot fogott 13 mérkőzésen. Azonban ezeket csak 3 touchdown kísérte. Tavaly ugye ez a szám 12 volt. Idén azonban öt mérkőzésen is száz yard fölött teljesített, tavaly pedig ez mindösszesen három találkozón sikerült neki.

A másik oldalon pedig ott vannak azok a fránya droppok. Sajnos az az igazság, hogy jelenleg ezen statisztikákat is vezeti Evans az NFL-ben. Ráadásul szinte a fél szezonon keresztül ott lebegett ez a probléma, mondjuk az elmúlt pár mérkőzésen már eltűnni látszik. Nagyon sok Bucs fan kritizálta emiatt Evans-t, azonban van az elkapónak jó pár érdeme ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Például, hogy második ezer yardos szezonjával, egy olyan klubhoz csatlakozott, ahova mindösszesen nyolc játékos tartozik.

Hisz korábban ennyien voltak képesek arra a teljesítményre, hogy első két évükben is átlépjék az ezres határt. Odell Beckham Jr., A.J. Green, Marques Coltson, Randy Moss, John Jefferson, Bob Hayes, és Bill Groman. Visszakanyarodván egészen az 1960-61-es szezonig.

 

Azonban egy dolgot könnyű elfelejteni. Mike Evans hihetetlenül fiatal. Bizony! Az elkapó még csak 22 éves, és ezzel az egyik legfiatalabb játékos pozíciójában. És már most a második ezres szezonját tapossa. Korábban pedig csak egy játékos volt képes ezt 23 éves kora alatt megtenni, ő pedig nem volt más, mint Randy Moss. Hívta fel rá a figyelmünket Scott Smith a Buccaneers hivatalos oldalán.

Persze ott imádnak mindennel párhuzamot vonni, ami eltereli a figyelmet Lovie Smith-ről. És bár tudjuk, hogy Evans nem Randy Moss, és a képességeik sem ugyan azok. Az azonban tény, hogy klassz dolog, hogy van egy ilyen tehetséges elkapó a keretünkben. Akinek a rengeteg sérülés közepette talán túl sok teher is nyomta a vállát év közben. Hisz gyakran kellett az újonc Jameis Winstonnak hozzá fordulnia segítségért.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com