Újabb balhé az NFL-ben! Peyton Manning az egyik érintett.

Az idei szezon igen rosszul sikerült Peyton Manning számára és egy balhé sohasem jöhet jókor de pályafutása egyik legrosszabb pillanatában találták meg a Denver Broncos irányítóját. A bemutatott dokumentumfilm szerint Manning növekedési hormont (HGH) szedett a 2011-es nyakműtétje után.

Az Al Jazeera hírtelevízió "The Dark Side" című műsora foglalkozik a témával de minderről a Huffington Post idejekorán beszámolt mert a hírek szerint Ők előre megkapták a dokumentumfilmet.

A filmben szereplő gyógyszerész Charlie Sly állítása szerint Manning a nyakműtétek után, a rehabilitációs folyamat részeként kapta a növekedési hormont. Sly állítása szerint a készítményt nem Manning hanem a felesége Ashley kapta és az elmondottak szerint állandó jelleggel.

A liga a 2011-es kollektív szerződésben betiltotta a HGH használatát de érdekes módon nem kezdték el az ellenőrzést. Az első ellenőrzésekre csak 2014-ben került sor de tulajdonképpen feleslegesen tették mert a mai napig egyetlen pozitív eredményt sem találták az ellenőrzések során.

Manning akkoriban az Indianapolis Colts irányítója volt és egy éven belül több nyakműtéten is átesett. A beavatkozások miatt ki kellett hagynia az egész szezont és nélküle a liga legrosszabb mérlegét produkálta a Colts. Az 1/1-es pick birtokában pedig biztosra tudtak menni mert kiválaszthatták Andrew Luck-ot. Mivel biztos volt, hogy Luck az Övék lesz ezért márciusban kölcsönös megegyezés alapján szerződést bontottak Manning-el.

A Colts a közös múltjuk miatt nem akart hasznot húzni az irányítójából és a szerződésbontással a piacra küldték Manning-et így az irányító saját maga választhatta ki a következő csapatát. Hatalmas kérdés volt vele kapcsolatban, hogy pontosan milyen állapotban van és hogy a beavatkozások mennyire hátráltatják a dobásokban.

A műtétek miatt mindegyik érdeklődő csapat kíváncsi volt az állapotára ezért több "bemutató" edzésen is részt kell vennie. Manning végül a Denver Broncos szerződésajánlatát fogadta el és a játékával mindenkit meglepett. Az első Broncos-os szezonjában még lemaradt az MVP címről a majdnem rekorddöntő Adrian Peterson mögött de a második szezonjában megdöntötte az egy szezonon belüli irányítórekordokat és meg sem áll a Super Bowl-ig.

A hihetetlen visszatérés miatt Manning a téma tökéletes célpontja. Az irányító természetesen azonnal tagadta a vádakat. Azt elismerte, hogy akkoriban közreműködött a filmben szereplő Guyer Institute-al de ezt a Colts csapatának tudtával tette és sohasem kapott tiltott szereket. Továbbá közölte, hogy a felesége által kapott kezelések magánügynek számítanak.

A hír felröppenése után az irányító az ügy kezelésére felvette a Fehér Ház korábbi sajtósát, Ari Fleischer-t aki egy közleményben tudatta, hogy Manning sohasem használt HGH-t, egyetlen alkalommal sem bukott meg a liga drogtesztjein és az ügy nem veszélyezteti a jelenlegi státuszát.

A filmben nem csak Manning-et gyanúsították meg, több sportoló neve is előkerült. Az NFL-ből például Clay Matthews-t, Julius Peppers-t, Dustin Keller-t és James Harrison-t, az MLB-ből Ryan Howard-ot, Ryan Zimmermann-t említik de még Mike Tyson neve is előkerült.

(nfl.com, Fotó: foxsports.com, predominantlyorange.com)