Újabb frusztráló vereség a szezon utolsó hazai meccsén

1228_12015. 16. hét,

Chicago Bears vs. Tampa Bay Buccaneers 26-21

Ismét csalódniuk kellett azoknak a szurkolóknak akik vették a fáradtságot és az ünnepi rohanás közepette kilátogattak a Raymond James Stadionba megnézni szeretett Kalózaik utolsó 2015-ös hazai meccsét.

Ez volt ugyanis immáron zsinórban a harmadik olyan bukott találkozó, ahol egy rémesen gyengén játszó és hát mondjuk ki, gyenge csapat is győzött le minket. Egy olyan mérkőzésen, amit teljes egészében, ellent mondást nem tűrően simán meg kellett volna nyerni. Egyszerűen annyira bosszantó már nézni ezt a két éve ugyan azokat a hibákat felvonultató, sótlan, Lovie Smith féle híg fost, hogy az valami borzasztó.

A Tampa Bay Buccaneers-nek ezáltal lassacskán elkönyvelhető a 6-10-es mérlegű szezon. Hisz az utolsó héten a Carolina Panthers-szel játszunk. Az a mérkőzés már tényleg csak a nagyon erős idegzetűeknek lesz ajánlott, na meg persze azoknak akik ilyen év végi vereségi sorozat után valahol a szívük mélyén még bíznak a Glazer pereputty épelméjűségében és epekedve várják a Fekete Hétfőt.

Rátérvén pedig a találkozóra, folyamatosan ugyan azok a hibák. Védelmi oldalon a nyomás teljes hiánya az ellenfél irányítóján. Egy szerethetőnek a legkevésbé sem mondható, azonban nagyon is könnyen szétadogatható secondary. Cutler is mindösszesen hét átadást tudott rontani a meccsen. 27 kísérletből. Folyamatosak, a tök fölösleges szabálysértések. A Chicago-nak volt olyan 47 yardos pontszerző drive-ja, amiből 30 yardot mi adtunk fel nekik. Nevenincs lyukaskezű Donteea Dye-ok. Egy normál játékidőben előrehaladni képtelen offense. A korábbi hasonlattal élve, ha ezt az egészet leves formájában próbálnák folyamatosan elémrakni, egy dühös mozdulattal most már becsürtem volna a mosogatóba az egészet.

A Tampa kezdte pedig jobban a mérkőzést. Bár maga a találkozó is elég unalmasan indult. Mind két fél puntokra kényszerült, mígnem O’Donnell puntját blokkolta a linebacker Jeremiah George. Akiről egészen eddig a megmozdulásáig szinte semmit nem is hallottunk:

1228_2_jeremiahgeorge

Meg is szerezte a labdát, és megindult vele ugyan a célzóna felé, azonban a négy yardos vonalnál leterítették. Innen pedig átvehette a kezdeményezést a Bucs támadó egysége. A négy yard megtételét Doug Martinra bízták, aki pedig meg is szerezte a meccs első touchdownját. Bár Martin öröme nem tartott túl sokáig, hiszen a liga legjobb futójának címére pályázott nemrégiben, azonban egyelőre a liga legrosszabb futás elleni védelme esélyt sem adott neki egész találkozón, és mindösszesen 49 yard megtételére volt képes 17 labdacipelésből.

A blokkolt punton kívül pedig komolyan mondom, hogy egy értelmes megmozdulást sem láthattunk a Tampától immár az egész félidőben. Nem volt egy támadás sorozat ami ne halt volna el rögtön. Nem volt olyan védelmi játék ami ne tudta volna megakadályozni, hogy a Bears pontokat szerezzen. Cutler előbb egy 68 yardos drive-ot követően Ka’Deem Carey-t futtatta az end zone-ba. Majd jött egy Martin fumble, amiből aztán szintén fordult és pontokat szerzett a Bears. Gould egyébként négyszer is betalált a mérkőzésen. Először 26, majd 27, végül pedig 50 és 39 yardról is. Persze a másik oldalon Connor Barth még azt az egyszeri kísérletét is elcseszte.

Az első értékelhető játékig egészen a harmadik negyedig kellett várni. Ekkor Jameis Winston találta meg Charles Sims-t egy valóban tökéletesnek mondható 50 yardos, touchdownt érő átadással.

Ekkor a mérkőzés során először, és utoljára át is vette a Tampa a vezetést a vendégek fölött. Egy ponttal csupán, 14-13-ra módosítván az eredményt. Azonban a dolog nem maradt így sokáig. Sikerült ugyan a Medvéket kétszer is puntra kényszeríteni. A harmadik fordulásból azonban Martin megint kiejtette a labdát, ráadásul ezúttal sem túl kedvező mezőnypozícióban. Cutleréknek elég volt ugyanis 23 yardot megtenni a hatpontosig. A betliző Bucs támadóegység pedig képtelen volt továbbra is bármilyen értékelhető produkcióra. A Winston által vezetett drive-ok, folyton elhaltak. Pedig az újonc irányító ismét nem játszott ám egyáltalán rosszul. 295 yardot szerzett, 2 TD mellett. Sajnos megdobta karrierje első red zone interceptionét is, bár a labda odakerült az elkapó kezébe, eredményesen rángatták ki belőle. Ugyanis a védő és a támadó szinte egy időben tette rá a mancsát a labdára. Pontosság tekintetében azonban nem volt most olyan jó a helyzet. 29 kísérletéből mindösszesen 15 talált célba. De az elkapók ma is szórták azért rendesen a már a kezük között lévő lasztikat.

A mérkőzés végére tehát jócskán elhúzott a Chicago. Már két TD különbség akadt a két csapat között. Ekkor már minden mindegy alapon mentünk előre, ráadásul időkérés nélkül. Így eshetett meg, hogy egy perccel a vége előtt Austin Seferian-Jenkins fogott egy gyönyörű hail mary passzt. Az onside kick azonban már nem jött össze, ahogy Barth-nak szinte semmi a mai napon az extra pont rúgásokon kívül. Így a Bears le is pörgethette az órát.

1228_2_austinseferianjenkins

ASJ lehúzza a Hail Mary-t.

Összegezvén borzasztóan gyenge, és csapnivaló mérkőzés volt ez is. Pedig annyira harmatgyenge volt ez a Bears, hogy nem igaz. Pont annyira, mint amennyire az összes többi ellenfelünk az elmúlt három hétben. Ez a Lovie Smith féle hátsó védelem egyszerűen annyira nulla, hogy kezd szent meggyőződésem lenni, hogy tényleg bárki jöhetne ide defensive back-nek a helyzet nem változna. Az ember pedig meg már csak a fejét tudja fogni, hisz a pali ezt a vasat tartja a tűzbe immáron két éve. Bár tudom, hogy “szeretett” klubtulajaink leginkább a pénz oltárán hoznak meg minden egyes döntést, én nagyon remélem, hogy sikerül ezúttal az ész érvek alapján dönteni, és meneszteni a vezetőedzőt. Mert ahogy többen mondtátok már, valóban egyre elképzelhetetlenebbnek tűnik, hogy Lovie Smith vezérletével ebből valaha playoff részvétel legyen. Nem való egyszerűen valaki vezetőedzőnek, aki konzisztens, fegyelmetlenségből, és koncentráció hiányból adódó hibák tömkelegét nem tudja egy csapatnál már két éve kijavítani.

Azt hiszem nyíltan kimondhatjuk, hogy a szezon elúszott. Persze már hetekkel ezelőtt valójában. Az utolsó Carolina elleni találkozót pedig valóban csak a nagyon fanatikusok fogják megnézni. A találkozó időpontja egyébként változott. A különféle közvetítési katyvaszok miatt áttették a késő délutáni műsorsávba. Azaz itteni idő szerint este 22:25-kor fog vasárnap kezdődni.

bucsbejegyzesbanner_1.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com