A Panthers keresi a „feltüzelő“ nyomást

Miután elszenvedte az első vereségét ebben a szezonban a 16. héten, a Panthers megfogadta, hogy tanulni és fejlődni fog ebből az élményből.

Az egyik tanulság a 20-13-as, Atlanta elleni vereségből a veszély, amit egy irányító jelent, ha túl sok időt kap arra, hogy célba vegye az elkapóit.

"Jobban kell zavarnunk az irányítót, ez nem kétséges." mondta a defensive koordinátor Sean McDermott.

A defensive tackle Kawann Short két sack-et szerzett múlt vasárnap, így ő a csapat legjobbja 11 sack-el, de Matt Ryan azzal töltötte a nap nagy részét, hogy kikerülte a támadásokat és megcsinálta a játékokat a downfield-en.

"A siettetés és az emberfogás kéz a kézben jár." magyarázta McDermott. "Jobbnak kell lennie a siettetésnek és jobbnak kell lennie az emberfogásnak."

A Carolina defensive end-jei tudják, hogy a zseb bedöntése egy nagy tényező ebben az egyenletben, de nem voltak képesek rá az elmúlt hetekben. Mario Addison fél sack-je a 14. héten az egyetlen sack, amit a Panthers defensive end-jei szereztek az elmúlt négy meccsen. Ennek ellenére a Carolina még mindig a harmadik helyen áll az NFL-ben 42 sack-et szerezve ebben az évben.

"Minél jobban feltüzeltnek kell lennünk elöl - ez határozottan része ennek." mondta Jared Allen defensive end, aki az NFL aktív játékosai közül a legtöbb sack-et szerezte. "Meg kell nyernünk a négyfős futásokat és (a QB-t) kényelmetlen helyzetbe kell hozni."

Allen tudja, hogy a szélek hatékonyságára szükség lesz, hogy növelni tudják a rájátszásban a fenyegetettséget.

"Csak a magam nevében beszélhetek, és egy kemény kritikus vagyok." mondta Allen. "Hamarabb oda kell érnünk. Ez minden része a játéknak. Fel kell őrölni őket azzal, hogy nincs elég idejük és ki kell használni a lehetőségeket, ha elkaphatjuk őket."

Mióta csatlakozott a Panthers D-line körforgásába a Bears csapatából érkezve a 4. héten, Allen kezdett mind a 11 meccsen, amikor játszott, de csak egy sack-et szerzett eddig.

"Nem lenne fantasztikus, ha ezek a számok jobbak lennének? De igen. De most nem azok." mondta Allen. "Egy dolgot tudok irányítani, azt, hogy kimegyek és odateszem magam minden héten. Amikor a pályán vagyok, játszok, amilyen keményen csak tudok, és hulljon a forgács, ahol lehet. Megpróbálom a személyes célokat magam mögött hagyni, és élvezni az utazást. A csapat az első."

A defense-ben senkit sem érdekel, ki szerezte a sack-et vagy az irányító találatot. Meg kell találni a módját, hogy együtt hozzák létre a nyomást, ami segíthet a Panthers-nek üldözőbe venni az irányítókat és a végső célt.

"Már volt egy csomó egyéni sikerem ebben a ligában, de még soha nem nyertem meg a bajnokságot." mondta Allen. "Ez az egyetlen célom, és ez minden, amire összpontosítok. Még mindig 14-1-el állunk. Még mindig egy csomó nagyszerű dolog vár ránk."

panthers_facebook.jpg

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: charlotteobserver.com