Idén Brett Favre és Kevin Greene a legesélyesebb a Hall of Fame helyekre

A korábbi évekhez hasonlóan a Super Bowl előtti éjszakán hirdetik ki az alapszakasz legjobbjait és az adott év Hall of Fame választottjait. Az "NFL Honors" nevű gála hajnalban kerül megrendezésre így nemsokára kiderül, hogy kik csatlakoznak idén a Hírességek Csarnokához.

A szakértők természetesen jó szokásukhoz híven már ki is elemezték, hogy kik pályáznak idén a legnagyobb eséllyel. A listát toronymagasan a Green Bay Packers irányítója Brett Favre vezeti és hatalmas meglepetés lenne, ha nem kerülne be rögtön az első jelölésekor.

A 15 döntős: Morten Andersen, Steve Atwater, Don Coryell, Terrell Davis, Tony Dungy, Alan Faneca, Brett Favre, Kevin Greene, Marvin Harrison, Joe Jacoby, Edgerrin James, John Lynch, Terrell Owens, Orlando Pace és Kurt Warner.

1) Brett Favre, irányító

A Favre-hoz hasonló karakterek estében nem is kell gondolkodni a választáson. Azt szokták mondani az ilyen játékosok esetében, hogy a visszavonulását követő ötödik évben garantálható a Hall of Fame tagság. Eljött az ötödik év elképzelhetetlen a kihagyása. 3 MVP cím, rengeteg rekord (visszavonulása óta Peyton Manning már megdöntette a többségét) és rekordnak számító 297 mérkőzés zsinórban kezdőjátékosként.

2) Kevin Greene, linebacker

A tavalyi évben négy többszörös jelölt is bekerült a Hírességek Csarnokába Jerome Bettis, Tim Brown, Charles Haley és Will Shields személyében és a szakértők úgy vélik, hogy idén a Greene fogja betölteni ezt a "szerepet". Pályafutása során 773 tacklet, 5 interceptiont és 23 kierőszakolt fumblet szerzett. 160 sackjével a harmadik helyen áll az NFL örökranglistáján. 5 Pro Bowl és 3 All-Pro első csapat tagság fűződik a nevéhez és bekerült a 90-es évek legjobb csapatába.

3) Tony Dungy, edző

Dungy edzőt visszatérőnek tekinthetjük hiszen az utóbbi években is bekerült a választás döntőjébe. Első afroamerikai vezetőedzőként nyert Super Bowl-t így megkérdőjelezhetetlen helye lenne a Hall of Fame-be de a kritikusai folyamatosan felvetik, hogy nem tartozik a liga történetének edzői elitjéhez. Az, hogy TOP 5 vagy rosszabb edző az igazából mellékes, a jelenlegi mezőny első részében kell végeznie. A Tampa Bay Buccaneers és az Indianapolis Colts vezetőedzője volt. 13 szezon alatt 11-szer bejutott a rájátszásba, 139-69-es alapszakasz, 9-10-es playoff mérleget ért el rendelkezik 1 Super Bowl gyűrűvel is.

4) Marvin Harrison, wide receiver

Harrison és korábbi mestere egymás esélyeit gyengítik mert így két Colts ember kerülne beiktatásra idén. Ez is számítani szokott a szavazatok leadásakor. 8 Pro Bowl és 8 All-Pro (3 első és 5 második csapat) kerettagság a pályafutása során. 1.102 elkapsásával harmadik, 14.580 elkapott yardjával a hetedik és 128 elkapott TD-jével pedig az ötödik helyen áll az NFL örökranglistáján.

5) Orlando Pace, offensive tackle

A szakértők a St. Louis Rams-nél közösen Super Bowl-t nyerő Kurt Warner elé helyezik az idei ranglistán és döntésüket azzal indokolják, hogy a falember az egész pályafutása során sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtott "riválisánál". A left tacklet a 1997-es Draft 1/1-es helyén választotta ki a Rams, 13 éves pályafutása során 169 mérkőzésen játszott és 165 alkalommal volt tagja a kezdőcsapatnak. 7 Pro Bowl és 4 All-Pro (3 első és 1 második csapat) kerettagság fűződik a nevéhez.

(nfl.com, Fotó: nfl.com)

Címkék: díjak