Derek Carr második helyen Dan Marino mögött

A Raiders-nél már nagyon régóta keresik az új franchise irányítót és egyre inkább úgy fest, hogy Derek Carr személyében végre megtaláltuk. Az újonc éve is igen biztatóan sikerült de a tavalyi szezonban rátett egy lapáttal és még jobban teljesített.

Az újonc szezonját követően minden szakértő javulást várt Carr-tól de talán ennyire jó teljesítményre még Ők sem számítottak. Persze voltak gyenge mérkőzései is de második profi szezonját 3.987 passzolt yarddal és 32 touchdownnal zárta úgy, hogy csak 13 alkalommal adta el a labdát.

Az első két szezonjának statisztikái önmagukban nem kimagaslóak de igen figyelemreméltó a passzolt touchdownjainak a száma ha a két két évet együtt vizsgáljuk. Sőt mi több csak Dan Marino rendelkezett több TD passzal az első két évében.

Marino 1983-ban az újonc évében 20 touchdownt passzolt majd második évében megdöntötte a ligarekordot a 48 db 6 pontot érő átadásával. Ezzel a brutális értékkel könnyedén megdöntötte Fran Tarkenton (40 touchdown; 1961-62) korábbi rekordját és valószínűleg még sokáig fennáll majd a Miami Dolphins irányítójának rekordja.

Carr újonc szezonjában 21 TD-t, tavaly pedig 32 TD-t passzolt és 53 átadással felkerült az összetett második helyére. Peyton Manning és Russell Wilson mutatóit döntötte meg, a két Super Bowl győztes irányító 52 passzolt touchdown-t szerzett az első két szezonjában.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

(nfl.com, profootballtalk.nbcsports.com, Fotó: mercurynews.com)