72 millióért szerződtetett irányítót a Houston Texans

Az idei szabaügynökpiac legnagyobb szenzációját a Houston Texans csapata szolgáltatta. Tegnap este bejelentették, hogy szerződtetik a Denver Broncos korábbi irányítóját Brock Osweiler-t.

A Super Bowl győztes irányító négyéves, 72 millió dolláros szerződést kötött az új csapatával. A szerződés 37 millió dollár telejesen garantált keresetet tartalmaz. 21 millió dollárt kap idén és 55 millió dollárt a szerződés első három éve alatt.

"Nagyon nehéz volt elhagyni Denver-t. Hazudnék ha bármi mást mondanék. Rendkívüli négy évet töltöttem Denverben. Négy év amelyet a szívembe zárok. A Hosutonba igazolásom egy nagy lehetőség volt amit nem akartam elszalasztani." - nyilatkozta Osweiler amikor megérkezett a Houstoni repülőtérre.

A Texans vezetősége korábban kijelentette, számukra prioritás egy franchise irányító megszerzése, hogy a Bill O'Brien vezette csapat stabil playoff résztvevővé válhasson a jövőben.

"Irányító a legnagyobb prioritás". Ő volt az egyetlen akit meg akartunk szerezni. Rick (Smith, a general manager) megmondta, hogy elmegy és elhozza, megcsinálta." - nyilatkozta a Texans tulajdonosa Bob McNair a Houston Chronicle-nek adott interjújában.

A Broncos nem akarta simán elengedni az irányítóját mert a múlt héten hároméves, körülbelül 45 millió dolláros szerződést ajánlottak neki. A felajánlott szerződés 30 millió dollár garantált keresetet tartalmazott a hírek szerint.

John Elway állítólag már a múlt héten tudta, hogy Osweiler el fogja hagyni a csapatot és csak annyit mondott rá, hogy olyan játékosokból akarnak csapatot építeni akik a Denver Broncos csapatának tagjai akarnak lenni, Osweiler nem akart.

Most azonban Osweiler távozásával és Peyton Manning visszavonulásával Trevor Siemian maradt az egyetlen irányító a denveri rosteren. A hírek szerint Colin Kaepernick az elsőszámú célpontjuk.

A Texans az irányító mellett megerősítette a backfieldet is. Megszerezték a Miami Dolphins korábbi futóját Lamar Miller-t is. A futó 4 éves, 26 millió dolláros szerződést kötött az új csapatával.

Miller szerződése 14 millió dollár garantált keresetet tartalmaz és évente átlagosan 6.5 milliót fog keresni. A futó elmondása szerint más csapatnál átlagosan 7 millió dollár felett is kereshetett volna de a Houston-i alakulatot tartotta a legmegfelelőbb választásnak.

Az irányító mellett running back szerződtetésre is számítani lehetett mert a Texans nemrég megvált futó sztárjától Arian Foster-től. Miller igazi igásló, az utolsó két szezonban 1.971 futott yardot szerzett és átlagosan 4.8 yardot futott. Kiderül, hogy milyen lesz az Osweiler - Miller nevével fémjelzett Texans offense.

(nfl.com, Fotó: twitter.com, houseofhouston.com, twitter.com)