A Dolphins-nál folytatja a korábbi 1/1-es védő

Csoportriválisnál folytatja pályafutását a Buffalo Bills-től nemrégiben elküldött Mario Williams. Kiderült, hogy a Miami Dolphins kétéves, 16 millió dolláros szerződést fog aláírni a csapat nélkül maradt defensive end-el.

A pass rusher tavalyi év nem sikerült a legjobban de a pályafutása vége felé járó játékos újra magára találhat Miamiban. Nem feküdt neki a Rex Ryan féle defense de remekül beleillik abba 4-3-as védelembe amit a Dolphins játszani fog az idei szezonban.

Mike Tannenbaum és a general manager Chris Grier a jelek szerint a védelem megerősítésével kezd mert Williams mellett egy trade-el megszerezték a Philadelphia Eagles korábbi cornerbackjét Byron Maxwell-t és linebackerét Kiko Alonso-t is. A két játékos ellenértékeként a két csapat felcseréli az elsőkörös Draft pickjeit.

Williams érkezése azonban megkérdőjelezi Cameron Wake jövőjét. A két játékos ugyanazon poszton játszik, Wake Achilles sérülésből tér vissza, már betöltötte a 34. életévét is és 9.8 millió dollárt foglal el a csapat fizetési sapkájából de elküldése után csak 1.4 millió dollár halott összeg maradna utána.

A csapat korábban transition taget adott Olivier Vernon-nak de a New York Giants végül leszerződtette a védőfalembert. Ötéves, 85 millió dolláros szerződéssel vitte el a Giants és Miamiban Williams szerződtetése után valószínűleg meg sem próbáltak rálicitálni a játékosra.

A jelenleg 31 éves, a 2006-os Draft 1/1-es játékosa eddigi 10 éves pályafutása alatt 386 tacklet, 96 sacket és 16 kierőszakolt fumblet szerzett. 4 szezon után választották be a Pro Bowl, 1 alkalommal az All-Pro első és 2 alkalommal az All-Pro második csapatába.

(nfl.com, Fotó: twitter.com,.thephinsider.com)