Milyen posztokra válasszanak a Drafton: Dallas Cowboys

Két éve playoffba jutott a Cowboys így nagy reményekkel vágtak neki a tavalyi szezonnak. A sorsuk azonban igen hamar megpecsételődött. Tony Romo sérülésére ráment a tavalyi szezonjuk és az irányító megmutatta, hogy miért is érdemli meg a 100 millió dolláros szerződését.

A válasz roppant egyszerű, azzal, hogy pályán van. Kiesése után csak cserélgették egymást az irányítók de hosszútávú jó teljesítményre egyikük sem volt képes. A tavalyi szezon tökéletesen megmutatta, hogy minőségi tartalékirányítóval kell nekivágni a következő szezonnak mert Romo sérülése esetén az egész idény mehet a kukába.

A gyenge alapszakasz miatt a negyedik helyen választhat a Cowboys így a legjobb prospectek közül válogathatnak. Egy ideig téma volt, hogy irányítót fognak húzni az első körben de az utóbbi hetek, hónapok hírei alapján inkább a legjobb prospectek egyikében gondolkodnak.

Kettős a QB sor megítélése mert egyszerre minősül betöltöttnek és hiányposztnak is. Ha Romo egészséges marad akkor a többiek csak tartalékok lesznek. A sorral ellentétben viszont egyértelműen hiányposztnak minősül a védőfal.

A tavalyi szezonban megszerezték a korábbi sztár defensive endet Greg Hardy-t aki finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Megtartása elég drága lett volna így teljesen érthető módon túlléptek rajta. A DE Demarcus Lawrence és a DT Tyrone Crawford biztató jeleket mutatott de Randy Gregory-t eltiltották a szezon első négy mérkőzéséről.

Prioritásnak tekinthető a sor megerősítése és az előttük választó csapatok hiányposztjai miatt nagyon jó pozícióban lehetnek a negyedik helyen. Elérhető válhat számukra az Ohio State defensive endje Joey Bosa akit sokan az idei Draft legjobb játékosának tartanak.

A Cowboys támadófalának fő erőssége a futójáték támogatása. DeMarco Murray távozása után az Oakland Raiders-től érkező Darren McFadden pályafutása második legeredményesebb szezonját produkálta és a piacról idén begyűjtötték a Washington Redskins korábbi futóját Alfred Morris-t.

Morris 1.613 futott yardot szerzett az újon szezonjában de évről évre egyre kevesebbet termelt. A páros megfelelő egységet alkothatna de egyes szakértők véleménye szerint nincs meg bennük a megfelelő átütőerő. Ezekiel Elliott kiválasztását sem tartják kizártnak de a negyedik helyen az túlságosan is nagy luxus lenne főleg ha még elérhető lesz Joey Bosa.

Problémát jelent még a cornerback sor is. A Cowboys vezetősége szívesen kihátrálna Brandon Carr szerződéséből de mivel nem találtak megfelelő helytettest a piacon így vele fognak nekivágni a következő szezonnak. Carr 13.8 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából és elküldésével "csak" 6.3 millió dollár szabadulna fel de ha június 1. után vágják ki akkor 9.1 szabad helyet képeznek.

Mellette Orlando Scandrick sérülésből tér vissza, Morris Claiborne nem hozza azt a szintet amit előzetesen elvártak tőle, továbbá Byron Jones átkerült safety posztra. Egy cornerbacket biztosan ki fognak választani a Drafton de két CB draftolása sem okozna meglepetést.

Legnagyobb hiányposztok: CB, QB, RB, DT, pass rush
Pickek száma: 9
Draft pick: Kör 1 (4), Kör 2 (34), Kör 3 (67), Kör 4 (101), Kör 4 (135), Kör 6 (189), Kör 6 (212), Kör 6 (216), Kör 6 (217)

Mock draft:
Daniel Jeremiah: Joey Bosa, DE, Ohio State
Charles Davis: Joey Bosa, DE, Ohio State
Bucky Brooks: Joey Bosa, DE, Ohio State
Lance Zierlein: Ezekiel Elliott, RB, Ohio State
Chad Reuter: Myles Jack, OLB, UCLA

Akikkel felvették a kapcsolatot:
DeMarcus Ayers, WR, Houston
Caleb Benenoch, OT, UCLA
Joey Bosa, DE, Ohio State
Tyler Boyd, WR, Pittsburgh
Jacoby Brissett, QB, North Carolina State
DeForest Buckner, DE, Oregon
Corey Coleman, WR, Baylor
Connor Cook, QB, Michigan State
Sean Davis, CB, Maryland
Josh Doctson, WR, TCU
Kevin Dodd, DE, Clemson 
Kenyan Drake, RB, Alabama 
Ezekiel Elliott, RB, Ohio State
Will Fuller, WR, Notre Dame
Jared Goff, QB, Cal
Jakeem Grant, WR, Texas Tech
Christian Hackenberg, QB, Penn State
Vernon Hargreaves, CB, Florida
Derrick Henry, RB, Alabama
Xavien Howard, CB, Baylor
William Jackson III, CB, Houston
Devon Johnson, RB, Marshall
Karl Joseph, S, West Virginia
Deion King, LB, Norfolk State
Shaq Lawson, DE, Clemson
Paxton Lynch, QB, Memphis
Connor McGovern, OG, Missouri
Will Monday, P, Duke
Keanu Neal, S, Florida
Yannick Ngakoue, DE, Maryland
Emmanuel Ogbah, DE, Oklahoma State
Romeo Okwara, DE, Notre Dame
Paul Perkins, RB, UCLA
C.J. Prosise, RB, Notre Dame
Dak Prescott, QB, Mississippi State
Jalen Ramsey, CB, Florida State
Sheldon Rankins, DT, Louisville
Isaac Seumalo, OG, Oregon State
Justin Simmons, S, Boston College
Ronnie Stanley, OT, Notre Dame
Laquon Treadwell, WR, Ole Miss
Carson Wentz, QB, North Dakota State

(nfl.com, Fotó: fansided.com, bleacherreport.com, insidethestar.com, hngn.com)

Címkék: nfldraft, draft2016