Lesújtott az átok, megsérült a Jaguars elsőkörös védője

A tegnapi edzésen megsérült a Jacksonville Jaguars cornerbackje Jalen Ramsey. A Draft első körében kiválasztott védő térdsérülést szenvedett és az első vizsgálatokat követően még nem lehet megmondani, hogy mennyi időt vesz majd igénybe a rehabilitációja.

Mindenképpen meg kell várni a második, részletesebb vizsgálatok adatait is. Az előzetes becslések azonban igencsak tág intervallumot mondanak. Ramsey-re 4-6 hét vagy 4-6 hónap kihagyás vár. Ha nem olyan súlyos a sérülése akkor egészséges lesz az edzőtábor kezdetén de komolyabb térdprobléma esetén csak az alapszakasz kezdetén vagy közepén lesz bevethető.

A helyzet ismerős a szurkolók számára mert a Jaguars tavalyi újonc minicampjén egy óra után, egy 11-11 elleni play során megsérült a harmadikként kiválasztott linebacker Dante Fowler Jr.. Fowler-nek elszakadt a keresztszalag a bal térdében és nem tudott pályára lépni a tavalyi szezonban.

Fowler visszatér és a szurkolók igencsak bizakodóan tekintenek a jövőre a jól sikerült szabadügynöki szerződtetések és a Draft miatt. Ramsey személyében kiválasztották a sokak által a játékosbörze legjobb játékosának tartott játékosát.

Ramsey a mérete és a sebessége miatt a cornerback poszt mellett a secondary bármelyik posztján bevethető. Sokoldalúságú miatt fájó lenne ha sokáig nélkülözni kellene Jacksonvilleben. Ha felépül akkor az első héttől kezdő lesz és a Davon House, Prince Amukamara párossal kiegészülve egy egész használható cornerback sor állhat össze.

(nfl.com, Fotó: sacredheartspectrum.com, bigcatcountry.com)