Panthers 26 - Titans 16

A Panthers gyorsan kezdett, köszönhetően a vitathatatlanul leggyorsabb játékosnak. Az elkapó Ted Ginn Jr. elkapta az irányító Cam Newton passzát és megverte a cornerback Antwon Blake-et. Aztán Ginn eltűnt. Bekapcsolta a rakétákat és elfutott a Tennessee secondary mellett, 61 yardos TD-t szerezve.

"Valószínűleg az egyik leggyorsabban srác az NFL-ben." mondta Newton. "Nem lehet utolérni. Ez így van.""Nagyon gyorsan vált második és harmadik sebességfokozatba. Ez olyan: " Wow, hogyan csinálod ezt?" dolog. Ted ezt csinálja már hosszú, hosszú ideje." tette hozzá Devin Funchess.

A Titans azzal fenyegetett, hogy azonnal válaszol, de a Panthers egy red zone labdaszerzéssel megállította őket. A cornerback Bene Benwikere  kapta el a QB Marcus Mariota passzát az elkapó Harry Douglas elől és a Carolina 21 yardos vonaláig hordta vissza.

"Olvastam a szemét, képes voltam visszajönni és megcsinálni a játékot." mondta Benwikere. "Ez egy nagy lökés, képes voltam bizonyítani az edzőknek, hogy még mindig meg tudom csinálni a játékot."

A 36 yardos elkapás a futó Fozzy Whittaker-től 3rd&4-nél azt eredményezte, hogy a Panthers növelte az előnyét az első negyed végén. Graham Gano értékesítette a 41 yardos field goal-t, 10-0-ra módosítva az eredményt.
A Tennessee eljutott az end zone-ig a második negyedben. Mariota kiforgott jobbra és megtalálta Douglas-t egy 23 yardos touchdown passzal a sarokban.

Rivera volt különösen csalódott volt a 16 yardos passz miatt 3rd&11-nél, amit az újonc elkapó Tajae Sharpe csinált meg, lehetővé téve, hogy a drive életben maradjon.

"Nem engedhetjük meg, hogy megcsinálják, különösen, amikor jó helyzetben tudnánk megállítani őket." mondta a vezetőedző Ron Rivera.

Newton és a Carolina első számú offense és defense játékosainak nagy része négy sorozat után fejezték be a meccset. Newton 12 passzából 8 volt sikeres, 162 yardot és egy TD-t passzolt.

A Panthers növelte a vezetést az első félidő végén, köszönhetően a második labdaszerzésnek. A linebacker A.J. Klein ért bele a QB Matt Cassel passzába középen és az újonc cornerback Zack Sanchez szerezte meg az interception-t a Carolina 43 yardos vonalán.

"A.J. pokoli munkával ért bele a labdába, én pedig képes voltam elkapni." mondta Sanchez.

A QB Derek Anderson elvezette a második csapat offense-ét a Tennessee 5 yardos vonaláig, de a harmadik down-os passza az elkapó Damiere Byrd-nek incomplete lett az end zone-ban. Gano értékesítette a 23 yardos field goal-t, ezzel 13-7 lett az állás a félidőben.

A Tennessee újonc futója, Derrick Henry néhány szilárd futással segített a Titans-nek lefaragni a Panthers előnyét a második félidő elején, Ryan Succop egy 48 yardos mezőnygólt értékesített a drive végén.

A Carolina a harmadik labdaszerzéséből pontokat szerzett a harmadik negyed végén. A safety Colin Jones kiütötte a labdát a Titans futó David Cobb kezéből, mélyen a Tennessee térfelén, a fumble-t a linebacker David Mayo szedte össze.

Két játékkal később Anderson az elkapó Kevin Norwood-nak adott egy 8 yardos touchdown passzt. Gano kihagyta az extra pont kísérletet, így a Panthers 19-10-re vezetett.

A meccset villámlás miatt felfüggesztették 1:34-el a harmadik negyed vége előtt. Körülbelül fél óra pihenés után a csapatok újra játszottak, és a harmadik számú irányító, Joe Webb vette át a Carolina irányítását.

"Olyan volt, mint egy újabb félidő." mondta Rivera. "Azt hiszem, hogy a játékosok jól kezelték a visszatérést a pályára."

Webb a futó Jalen Simmons-nak adott egy 6 yardos TD passzt középen, ezzel 26-10 lett az állás, hat perccel a meccs vége előtt. A Titans tight end-je, Alex Ellis szerzett touchdown-t közvetlenül a two-minute warning után, a kétpontos kísérlet sikertelen volt.

"Nagyszerű érzés, hogy megtaláltuk a módját annak, hogy hogyan nyerjünk meg egy meccset." mondta Newton. 

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: myfox8.com