A Broncos elküldte, a Cowboys szerződtette Mark Sanchez-t

Igen mozgalmas napja volt tegnap Mark Sanchez-nek. A Denver Broncos este bejelentette, hogy elküldte az irányítóját ami nem okozott nagy meglepetést mert napok óta mindenki tudta, hogy a vezetőség meg akar válni az idei offseasonban szerződtetett játékosától.

Elsősorban el szerették volna tradelni de partner hiányában végül a cut maradt. Tony Romo sérülése miatt a Cowboys volt a fő érdeklődő de a hírek szerint a Broncos túl magas áron akarta értékesíteni Sanchez-t így megvárták míg kikerül a piacra és azonnal lecsaptak ár.

A hírek szerint a Cowboys egyéves, 2.5 millió dolláros (ösztönzőkkel együtt) szerződést kötött az új irányítójával. Sanchez így most már nem Siemian hanem az idei negyedik körös újonc Dak Prescott tartalékjaként várja a jövő hétvégi alapszakasz találkozót.

Peyton Manning visszavonulása és Brock Osweiler eligazolása után Denverben hatalmas szükség volt irányítóra. Sanchez szerződtetése tulajdonképpen biztonságos lépésnek minősült mert sikerült olcsón egy viszonylag jó nevű játékost szerezni.

A szabadügynökpiacon nem volt igazán minőségi irányító (leszámítva a tőlük távozó Osweiler-t) és minél hamarabb be kellett gyűjteniük egy irányítót mert csak a tavalyi Draft hetedik körében kiválasztott Trevor Siemian szerepelt a rosteren. Bajnokként a Draft első körének utolsó helyén választhattak de végül feltradeltek Paxton Lynch-ért így kialakult egy hármas ami nekivágott az idei felkészülési időszaknak.

Az előszezon kezdetekor Sanchez még a Broncos kezdőirányítójának számított. A második mérkőzésen azonban már csak tartalék volt és a harmadik mérkőzésen már pályára sem lépett. Ekkor már sejteni lehetett, hogy nem sokáig lesz a csapat tagja. Gary Kubiak ezt követően kinevezte Siemian-t kezdőnek és teljesen biztossá vált, hogy a Sanchez trade és a játékos fizetése miatt előbb utóbb távozni fog Denverből.

Sanchez márciusban egy 2017-es kondícionális hetedik körös Draft pickért érkezett Denverbe ami az elküldése után semmissé vált. A megspórolt pick mellett 3.5 dollárt felszabadítanak a fizetési sapkából és csak 1 millió dollár halott összeg marad az irányító után.

Az irányító elküldése után felmerül a kérdés, hogy az üzlet miatt milyen felelősség terheli a front office-t. John Elway irányító nélkül maradt, olcsón szerzett egy nevesebb játékost és a Draft után versenyhelyzetet teremtett a poszton. Kevés veszteséggel megoldotta a problémát így újból bebizonyította, hogy a pálya után az irodában is kitűnően megállja a helyét.

nfl.com Fotó: twitter.com