Balhé Charlotte-ban, változhat a Vikings-Panthers meccs időpontja

A folyamatos tüntetések és főleg a rendbontások miatt veszélybe kerülhet a harmadik fordulóban megrendezendő Minnesota Vikings – Carolina Panthers mérkőzés.

Az NFL kiadott egy hivatalos közleményt csütörtökön, hogy azt tervezik, hogy vasárnap az eredeti időpontban játsszák le a Vikings-Panthers mérkőzést Charlotte-ban.

“Azt tervezzük, hogy a mérkőzés az eredeti tervek szerint zajlik majd vasárnap.” – áll a nyilatkozatban. “Továbbra is nyomon követjük az eseményeket, amik Charlotte városában történnek és folyamatos a kommunikáció a helyi hatóságokkal és tisztségviselőkkel, továbbá a Carolina Panthers és a Minnesota Vikings csapataival.”

Ez most egy rendkívüli helyzet, ugyanis nem biztos, hogy a helyiek tudják biztosítani a találkozó zavartalan megrendezését a hétvégén.

Történt ugyanis, hogy Charlotte város egyik lakóparkjában Keith L. Scott-ot a rendőrség lelőtte, mert állítólag összekeverték egy bűnözővel és az állítólagos nála lévő könyvet fegyvernek nézték. Emiatt tüntetők vonultak az utcára és ahogy az lenni szokott letaroltak mindent amit csak lehet. Kettesével viszik a nagyképernyős tévéket (nem feltétlenül azért mer akciós) és többek közt már a helyi NBA csapat, a Charlotte Hornets szurkolói üzletét is teljesen lerabolták. Tovbbá összecsapások a rendvédelmi szervekkel, verekedések, lövések és folyamatos inzultálások.

A tüntetők nehezményezik, hogy a rendőrök megint ártatlan és fegyvertelen fekete bőrszínű embereket lőnek le. Hozzá kell tenni a lövéseket leadő rendőr, szintén fekete bőrszínű ember volt. Mindegy, ez nem a mi dolgunk, innen nem tudjuk megítélni, hogy jogos volt-e lövés vagy sem, nem is akarunk állást foglalni.

Ami ránk tartozik, hogy egyelőre a meccs kezdési időpontja és helyszíne változatlan, de persze ez változhat. Ha történés van ez ügyben, rögtön írjuk. Egyébként már pletykálják, hogy esetleg Philadelphia-ban rendeznék meg a meccset, de ez nem megerősített.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com