Előzetes: Vikings – Redskins (Alapszakasz – 10. hét)

Ezen a héten Washingtonba látogatunk, hogy a Redskins ellen növeljük  győzelmeink számát, s megállítsuk az utóbbi hetek vereség sorozatát.

A bye week óta mintha pálfordulatot vett volna a csapat. Kijöttek azok a hibák amiktől féltünk, vagyis ha a védelem nem tud teljes mértékben ott lenni a pályán, akkor szinte esélyünk sincs megnyerni a mérkőzéseinket. Elég nagy szerencsétlenség az, hogy ezek a hibák az elmúlt hetekben fontos meccseken mutatkoztak meg igazán. Rossz kimondani, de gyakorlatilag a szerencsének köszönhetjük, hogy még a csoport élén állunk.  Ideje begyújtani ismét a rakétákat, mert ha kikapunk akkor a Lions ellen vívott csoporton belüli vesztes meccsel már helyet is cserélünk.

A Rézbőrűek a múlt héten pihenő hetüket töltötték és remélhetőleg hozzánk hasonlóan pocsék formában fognak visszatérni a pályára.Kevésbé biztató dolog, hogy az ő csapatukat nem sújtja olyan nagy játékos hiány mint minket, gyakorlatilag csak DeSean Jackson WR játékára nem számíthatnak, aki idén amúgy sem igazán találja a formáját. Legutóbbi meccsükön döntetetlent játszottak azzal a Bengals-al akiket mi az előszezonban sikeresen megvertünk. Biztos szeretnének ismételten jól teljesíteni. Egy ellenünk esetlegesen bekövetkező győzelemmel közel kerülnének egy Wild Card pozícióhoz. Nincs más meg kell állítani a Jay Gruden irányította csapatot.

Norv Turner elküldésekor kérdéses volt, hogy vajon Shurmur miképp tudja átvenni a szezon eleje óta romokban heverő offense-t. Személy szerint elég szkeptikus voltam ezzel a dologgal kapcsolatban, de mintha a Lions elleni meccsen már látható lett volna valami fejlődés. Minőségibb playeket hívtunk, s ennek bizonyítéka volt például Hillmann 32 yardos futása is. Igaz ez csak egyszer történt meg, de ha bátrabban mernék hasonló playeket hívni talán még egész jól is elsülhetnének a dolog. Az offense line még mindig elég lyukas és nem igazán tudjuk Bradfordotmegvédeni. A könnyen lesérülő irányító már a Lions ellen is nem egy-két olyan pofont bekapott, amiből akár könnyen komolyabb sérülés is lehetett volna, és valljuk be Hill nem igazán a legbiztosabb pótlás a helyére.

Szerencsére nekünk is van miben bizakodnunk. Több visszatérőnk is akad a héten. De sajnos azért nem mindenkire számít Mike Zimmer vezetőedző.

Taylor Heinicke zöld utat kapott az orvosi stábtól és a héten már edzett is a többiekkel. Jó tudni, hogy ha Bradforddaltörténne valami akkor nem Hill kezébe kerül az irányítás. Sajnos el kellett küldenünk MyCole Pruitt-ot TE, hogy legyen szabad hely Heinicke számára. Az irányító kérdése jelen állapotban fontosabb poszt a csapat számára.

A korábban lesérült játékosok közül is többen visszatérnek a héten.  A védelemben több kezdőjátékos is aktív státuszt kapott. Az előző meccseken nagyon hiányzó Andrew Sendejo is teljes mértékű munkát végzett a héten.  Linebackerekben is egész jól állunk, Barr, Kendricks és Cole is edzettek a héten. Mindenképpen lehet a játékukra számítani vasárnap.

Offense oldalon McKinnon is teljes formájában vehet részt hétvégén, így a kezdő futónk személye nem kétséges. A második helyért viszont már versengés lehet a többiek között.

A O-line erősítésére Boone is visszatér guard pozícióba. Szükség is lesz a munkájára, ha azt akarjuk hogy Bradfordnakelég ideje legyen arra, hogy megtalálja az elkapóinkat.

Captain Munnerlyn-t nagy eséllyel nem látjuk a hétvégén. A héten nem is edzett a többiekkel. Sherels játéka is kétséges a speciel teamben.  Őt valószínűleg Diggs és Patterson fogja helyettesíteni. Traedwell állapota még tisztázatlan. A fiatal rookie elkapó játékát térdin sérülése nehezíti.

A hét nagy csalódása, hogy kicker pozícióra nem igazoltunk Walsh mellé új játékost. A stáb több rugó játékát is tesztelte, de úgy döntöttek, hogy nem számítanak szolgálataikra. Így sajnos ismét minden egyes field goalnál és extra pontnál lerághatjuk a körmünket, hogy vajon majd bemegy-e.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com