Amikor bejönnek a dolgok

A Bears elleni mérkőzés kardinális kérdése volt, hogy Mike Smith védelme tud-e javítani az elmúlt fordulók siralmas szereplésén.

Nos! A válasz egyszerűen és elegánsan az, hogy igen. Persze ez a Bears offense nem liga szinten rettegett társaság. Sőt! Abszolút gyengének tűnik, ha az eredményességet vizsgáljuk.

Tíz pontot tudtak a táblára tenni a Bucs védelme ellen, abból is hét annak a szerencsés Hail Mary-nek a végterméke.

Ugyanakkor azt is el kell mondani a teljesség kedvéért, hogy nem attól sikerült nekik csupán tíz pontot szerezni, mert a védelem teljesen megfojtotta és röpke pillanatok alatt a semmivel tette egyenlővé támadásaikat. Jordan Howard futásainál ugyanis a blokkolóik igen jól vették ki linebackereinket. 6,1 yardos átlagot futottak! Magának Howardnak a futásai (aki egyébként kereken 100 yardot futott ellenünk) még magasabb, 6,7-es átlagúak voltak. Egy-egy alakalommal továbbá az elkapó Alshon Jeffery is tudott kellemetlen pillanatokat szerezni.

Akkor mégis hogyan sikerülhetett ez így? A válasz abban keresendő, hogy amolyan Green Bay-esen nyeltük ugyan a yardokat, de nagyon koncentráltan védekeztünk kulcs helyzetekben. (Itt a pár évvel ezelőtti Green Bay-re gondolok, mert most vannak arrafelé is gondok). Példának okáért a harmadik down-os védekezésben 11 alkalomból mindössze kétszer tudott first down-t csinálni a Bears. Egy ízben tudtak a vörös zónába bejutni, azt sem sikerült TD-re váltaniuk. Sőt! Ott labdát szereztünk!

S ez volt a legfőbb kulcsa a jó védekezésnek. 5 alkalommal sikerült labdavesztést kicsikarni és ezekből négyszer meg is szereztük a labdát, egy ízben pedig egy kétpontos safety lett az eredménye. Hovatovább Chris Conte interception-je után senki sem tudta őt megakadályozni, hogy kezeit kitárva repcsit játsszon és meg sem álljon a célterületig. Amúgy ezután nagy örömében az oldalvonal mellett még Dirk Koetter-t is sikerült úgy lefejelnie, hogy vezetőedzőnk a sajtótájékoztatón egy sebtapasszal a szeme fölött jelent meg. De gondolom ezt most nem bánta! Szóval négy labdaszerzés. Két interception és két fumble.

Ezen kívül Cutler siettetése is jól működött, hiszen négyszer zsákoltuk be és további hét alkalommal sikerült megütni.

Nagyon tetszett Whiliam Gholston játéka, de Robert Ayers (1,5 sack) és Brent Grimes (2 levédekezett passz) is kiválót alkotott. Bradley McDougald-nek is voltak szép mozzanatai, többek között az egyik fumble összeszedése. Az újonc Noah Spence is jegyzett egy sacket és kierőszakolt egy labdavesztést.

Ezen az estén működött a védelem. Nem volt tökéletes, de működött. Most egy hétig Mike Smith nem kap majd kényelmetlen kérdéseket. Csak aztán nehogy ellustuljon emiatt!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com