No run, no para?

Azt tudjuk, hogy a mai NFL támadó oldalról inkább az irányítókról és passzaikról szól. Ugyanakkor azt is halljuk mindig, hogy a passzjátékot meg kell alapoznia egy jó futó játéknak. S ezek a kijelentések igazak is. Mert rossz futó játékkal tényleg csak kevés quarterback boldogul.

A mögöttünk lévő Beras elleni mérkőzés azonban egy ékes példája volt, ha elég tökös az irányítód, nyerhetsz mérkőzést futójáték nélkül is. 2,6 yardot tettünk meg futásonként, ami elképesztően gyenge. A blokkolási sémánk, mely alapvetően zóna blokkolásra épít egy katasztrófa. Talán az egész mérkőzésen egy darab igazán jó futásblokkot láttam, azt is az újonc Caleb Benenoch-tól. Persze nem könnyíti meg egy edző dolgát, ha a sorozatos sérülések miatt, már a C sorhoz kell nyúlni. Példának okáért Evan Smith térd sérülése miatt (aki amúgy minimum három hétre kidőlt) Ben Gottschalk állt a center pozícióban.

Aztán ott van Demar Dotson, akire lépten-nyomon zászlót dobnak. J.R. Sweezy pályára lépésének sem túl sok a realitása már ebben az idényben. Szóval gond az van. Ugyanakkor ismerős húrokat pengetek azzal, hogy talán van George Warhop-nál jobb szakember akár az egyetemek valamelyikén, aki egy eredményesebb blokkolási sémával tudja porondra küldeni fiait. Mert bár tavaly ment az a fránya futó játék, most már azt is láthatjuk, milyen nagy szerepe volt ebben az azóta visszavonult Logan Mankins-nek.

Winston azonban most tényleg a markába fogta a gyeplőt. Leadogatott 312 yardot, adott két TD passzt. S volt ott az az interception, de én úgy gondolom, az alap esetben egy incomplete pass lett volna, ha Shorts nem ér bele olyan szerencsétlenül. Ezen a mérkőzésen Cameron Brate nagy segítsége volt a 84 elkapott yarddal és az egy darab TD-vel. Úgy látszik beigazolódni látszik azon várakozások sora, akik Brate és Humphries játékától erőteljes javulást vártak. Bár csak a futás blokkolás is menne tight end-ünknek!

Mert hát jelentsük ki! Jó futó játék a Bucstól az idén annyira ritka, mint vonyításban a basszus! Pedig hát jó futó játék nélkül lehet mérkőzéseket nyerni ugyan. De úgy gondolom a rájátszás, csak egy üres álom nélküle!

A végére talán említsük még meg, hogy Aguayo ismét hibátlan meccset produkált! Na! Ilyen is van!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com